Lillejulafton

Lillejulafton Skånsk tradition som innebär ett firande dagen före den egentliga julafton.  Vi hade inte hört talas om det innan vi flyttade ner till Skåne. Nu var det inte firandet vi var ute efter på lilljulafton när vi tog husbilen ut på vinterväglag. Hämtade bilen hos Linn där den stått några veckor med lite värme på. Hade sån tur att vi blev bjudna på mat när vi kom dit, det hade vi inte räknat med.  Valde sedan husbilsplatsen Lundåkrahamnen, det var det flera som hade gjort. Nu ska vi inte fira julafton här, men hoppas att få sova ut på julaftons morgon. Istället för att stressa iväg på förmiddagen.

Vi har MASA vintertäcke som tillverkas i FINLAND, även till denna bilen det är toppen bra mot kylan. Nu är det inte så kallt minus 2- 4 minus grader. Men det isolerar bra på framrutan.

Med en skotträdd hund är det riktigt skönt att vara här och kunna gå ut några rundor med Lilla My. Jag har ingen förståelse för detta smällande dessa dagar i Ödåkra. Nu är det inte vuxna, men det är väl föräldrarna som köpt till barnen som springer runt och kastar smällare. Lilla My vägrar att gå ut och tvingar jag henne så blir det inget uträttat. Får ta henne i bilen och köra långt utanför samhället så hon kan uträtta sina behov.

Här i Lundåkra marina finns det nog någon som firar julen och Nyår i husbilen, så även kanske i en av båtarna som ligger förtöjda här i vinter.

Följde med Linn till stallet och hälsade på deras nya familjemedlem Zahara. Var mycket länge sedan vi var med någon av dem dit. Så nu fick vi se nya hästen som de har köpt nyligen nu är det två att ta hand om. Här har hästintresset hållit i sig även i vuxen ålder både för Linn & Björn nu är även flickorna Michaela och Cornelia.  Även för vår dotter Gisela och hennes döttrar Patricia och Moa kanske inte så intensivt nu pga skador och barnbarn.

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Lillejulafton

  1. Lille Julafton/lilla jul har jag nog inte firat, däremot dagarna efter brukar det bli ett firande med de som inte kunde komma på själva julafton. I år tillsammans med den av sönerna som bor närmast. God Jul önskar vi er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *