Husbilar väcker åter debatt

Publicerad 2019-02-24 07:00     sydkusten.es

NERJA Det stora antalet husbilar som parkerar längre perioder i Nerjatrakten är åter föremål för stor kontrovers.

Tidningen Diario Sur tar upp ett regelbundet problem, som gäller regleringen av okontrollerad camping. Den tidigare PP-ledningen införde ett totalförbud av husbilar i ej särskilt angivna områden, men det drogs tillbaka efter en överklagan från husbilsorganisationer.

Den nuvarande kommunledningen betonar att medan det går att reglera mot campingvagnar är husbilen som vilken annan personbil som helst. Såvida den inte överskrider 3,5 ton i vikt och har fler än nio passagerare går det ej att diskriminera husbilen från andra fordon.

Ett försök har varit att införa en maximihöjd på två meter, men särskilda bommar för detta har försvunnit med tiden och inte återuppförts. Det är framför allt vid gratisparkeringen intill stranden El Playazo som det under vintern funnits i genomsnitt 50 husbilar. Även intill Río Chíllar samlas dussintals fordon.

För den lokala turistsektorn utgör husbilsbesökarna inget mervärde, då de spenderar ytterst lite pengar lokalt.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

7 reaktion på “Husbilar väcker åter debatt

  1. Ju fler vi blir på vägarna, lika mycket svårare blir att få laglig plats att stanna till på. Själv vill jag vara fri och bo utan campingplats, om jag inte önskar det just då.

  2. Ja, det gäller ju att bete sig respektfullt så att de inte tröttnar på husbilsturism … När vi stod på Caravan Stockholm-mässan pratade vi med flera personer som var på väg ner mot Sydeuropa och “som hört av andra” att det är helt gratis att stå med husbilen över natten och att man kan stå var som helst, hur länge som helst. Lite problematiskt med såna rykten …

    • Man ska nog vara säker på att man kan stanna på platsen. Har sett skräckexempel där Fransmän har Fricampat med husbil,Släpkärra,Personbil och så har man satt upp ett tält.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *