Färgargården

Färgargården ett friluftsmuseum i Åbackarna utmed Motala ström i Norrköping, som vi besökte  tillsammans med kompisar nu i helgen. Där finns även ett café, öppet under sommarmånaderna maj-aug. Där blev det så klart kaffe med våfflor, hjortronsylt och grädde. Jag som är uppvuxen i Norrköping vet mig inte ha varit där tidigare. I Åbackarna har jag väl sprungit och cyklat, fast nog mera på andra sidan strömmen i Folkparken. Det var säkert inte så tillrättalagt i min ungdom för ca 55-60 år sedan, mycket har hänt under dessa år

Rhododendrondalen inte långt från Färgargården finns ca 100 sorter av odlad rhododendron, samt ett 10 tal sorter azaleor. Kontinuerligt utökas antalet i dalen, vart efter föreningens medlemmar hittar nytt och planterar in mer, hämtade från olika platser i världen eller framodlade i egen trädgård. En färgprakt utefter strömmen och något som vi inte kände till.

Vi har Sofiero hemma i Helsingborg med Rhododendronravinen men inte sett blomningen där i år. Det blir när vi kommer hem.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Färgargården

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *