Midsommarafton

Vi har firat Midsommarafton i Siljansnäs. Vi kom tidigt för att vara säkra på att kunna parkera husbilen. Lilla My var så duktig satt på sin pall och spejade.

Här anländer tåget som började vid Sockenstugan nere i byn kl 18:00.Vi valde att inte gå i tåget utan väntade in det på festplatsen på Björkberget.  Fick bra sittplatser på första raden. För nu kom det mycket folk som hade valt att promenera med spelmanståget upp till festplatsen.

När midsommarstången fått sina ringar som anlände med positionen var det tid att resa den. Man ropade efter några starka herrar och damer som var villiga att hjälpa till.

Det gäller att ta det lugnt och försiktigt med klykorna så stången kommer säkert på plats.  Symbolerna på stången har var och en betydelse. DALPILAR: Impuls, Snabbhet, Hot och Medvetenhet. RINGAR: Sammanhållning och Gemenskap. DAVIDSSTJÄRNA: Ljusets symbol.  BLOMMOR: Växtlighet, Grönska och Fägring. SAMMANFATTNING: Trygghet och Gemenskap i Familjen och i Byn.

Som traditionen är här så hissas den Svenska fanan i topp när midsommarstången är säkrad.

Nu var det folkdansuppvisning sedan ringdans och lekar kring midsommarstången för stora och små.

Detta var det trevligaste midsommarfirandet vi varit med om från små barn som inte kunde gå till gamla människor som inte kunde gå utan käpp och kryckor.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Midsommarafton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *