Midsommarafton

Vi har firat Midsommarafton i Siljansnäs. Vi kom tidigt för att vara säkra på att kunna parkera husbilen. Lilla My var så duktig satt på sin pall och spejade.

Här anländer tåget som började vid Sockenstugan nere i byn kl 18:00.Vi valde att inte gå i tåget utan väntade in det på festplatsen på Björkberget.  Fick bra sittplatser på första raden. För nu kom det mycket folk som hade valt att promenera med spelmanståget upp till festplatsen.

När midsommarstången fått sina ringar som anlände med positionen var det tid att resa den. Man ropade efter några starka herrar och damer som var villiga att hjälpa till.

Det gäller att ta det lugnt och försiktigt med klykorna så stången kommer säkert på plats.  Symbolerna på stången har var och en betydelse. DALPILAR: Impuls, Snabbhet, Hot och Medvetenhet. RINGAR: Sammanhållning och Gemenskap. DAVIDSSTJÄRNA: Ljusets symbol.  BLOMMOR: Växtlighet, Grönska och Fägring. SAMMANFATTNING: Trygghet och Gemenskap i Familjen och i Byn.

Som traditionen är här så hissas den Svenska fanan i topp när midsommarstången är säkrad.

Nu var det folkdansuppvisning sedan ringdans och lekar kring midsommarstången för stora och små.

Detta var det trevligaste midsommarfirandet vi varit med om från små barn som inte kunde gå till gamla människor som inte kunde gå utan käpp och kryckor.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Midsommarafton

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *