Sundborn

Lämnar Siljans-bygden för några dagar

Tog oss till Sundborn och till Konstnärsparet Carl och Karin Larssons hem, några år sedan vi senast var här.

Stora Hyttnäs är en gammal bergmansgård belägen i Sundborn, granne med Carl Larssons hem.

Kyrka ligger så fint vid stranden av sjön Toftans och på andra sidan rinner Sundbornsån. 1755 revs den gamla kyrkan från 1623 och den nuvarande började att byggas. Träkyrkan är korsbyggd med Carl Larssons interiörmålningar.  Carl Larssons familjegrav finns också här.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Sundborn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *