Sundborn

Lämnar Siljans-bygden för några dagar

Tog oss till Sundborn och till Konstnärsparet Carl och Karin Larssons hem, några år sedan vi senast var här.

Stora Hyttnäs är en gammal bergmansgård belägen i Sundborn, granne med Carl Larssons hem.

Kyrka ligger så fint vid stranden av sjön Toftans och på andra sidan rinner Sundbornsån. 1755 revs den gamla kyrkan från 1623 och den nuvarande började att byggas. Träkyrkan är korsbyggd med Carl Larssons interiörmålningar.  Carl Larssons familjegrav finns också här.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Sundborn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *