Dalhalla

En sevärdhet här i Dalarna är Dalhalla. En plats som vi har besökt ett par gånger. Även i år ska vi på en konsert i kalkbrottet. Kalkbrottets dimensioner, 400 meter långt, 175 meter brett och 60 meter djupt ger perfekt akustisk. Plats för 6000 personer. En restaurang finns också. Men oj så kallt det kan bli där, första året vi var där hade jag kortbyxor och en vit kortärmad skjorta. Vad jag frös, har aldrig tidigare eller senare frusit så mycket, får skylla mig själv när jag inte gör som man blir rekommenderad. Dalhalla rekommenderar varma fritidskläder och bra skor ett stycke att gå,  En varm filt är en bra sak att släpa med sig. Regnkläder om det ser hotande ut för regn. Dalhalla skriver OBS! Inga paraplyer är tillåtna.

Förr om åren stod vi  med husbilen på parkeringen utan extra kostnad. Nu finns det separata ställplatser för husbilar och husvagnar. Vill man övernatta får man boka ställplats på nätet i förväg för 175 kr. Det finns ingen el, inget vatten eller möjlighet till latrintömning. Platserna är numrerade, man har tillgång till platsen från kl 14.00 konsertdagen, utcheckning före 12.00 dagen därpå. Behagligt att efter konserten kunna slappna av och sova och sedan köra vidare dagen därpå.

Foto NÅH

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

4 reaktion på “Dalhalla

  1. Dalhalla är speciellt, men nog tycker jag att 175:- för att stå på en grusplan är lite väl girigt. Borde absolut i gå i biljettpriset…
    Husbilshälsningar Solan 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *