Blev av med…….

cykeln på Väla köpcenter idag, en El-cykel som var låst med två lås runt bågen avsedd för cyklar. Var ett ärende på köpcentret kl 15:00 behövde nya skor. Egentligen vansinnigt att göra det idag med så mycket folk som där är en lönehelg, men de gamla skorna hade havererat totalt. Gå med lågskor på hundpromenad är inte det bästa för fötterna.

Kontaktade Väla Bevakningsgrupp, men först hem och vi körde upp med lillbilen för att se om cykeln stod någonstans. Stannade vid en bil där en väktare stod och pratade med en man, där hade rutan krossats och saker stulits. Fick den hjälp vi behövde och ett så trevligt bemötande från deras sida. Även lagt ut på FB Ödåkra gruppen och fick svar där också. Telefonsamtal nu i kväll från Väktarna de har kontrollerat övervakningskamerorna runt köpcentret och följt händelsen. Även Polisanmält.

Så här gick stölden till.  Kom en yngre kille ca 16 år och i kortbyxor på  silvrig moppe vid ingång 6 på Väla stannade en bit ifrån. Gick fram till cykeln klippte båda låsen stoppade delarna i sin väska tog cykeln. Hoppade på mopeden körde iväg med cykeln i ena handen. Runt köpcentret ned under tunneln vid busstationen och vidare.

Vad jag har kvar är nycklar till två lås och nyckeln till batteriet. Bilden visar hur den såg ut när den stod på Väla idag. Bilden tagen på banvallen mellan Kattarp och Höganäs vid Västraby station.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

14 reaktion på “Blev av med…….

  1. Näää!! ?Så upprörd man blir!! Jag låser fast min el-cykel runt ramen med en tjock abus kätting o kättingen är tung som bara den men funkar att ha med den när man cyklar med el-cykel. Ser ju att man tydligen får fortsätta med att rulla omkring med den. Trist att du blev av med din cykel o hoppas att den hittas någonstans.

  2. Så ofantligt tråkigt! Vi tycker det känns trist att inte våga ta med oss cyklen överallt just för att det är så stor risk att de blir stulna. Det är dessutom den som blir drabbat som i vårt samhälle ska stå med skammen för att hen inte gjorde så eller si. Det är ingen annans fel än tjuvens! Vi har avancerade platta lås i härdat stål, som inte går att klippa upp, men oron finns ju ändå där. Även om en inte tycker en ska behöva låsa alls så är nog hög säkerhet på låsen det som skyddar bäst tänker vi som gärna använder våra cyklar. Vi lämnar inte våra cyklar utanför husbilen ens, ställer in dem i FrankieBoys garage över natten, även om vi ska cykla igen på morgonen. Andra rutiner än vad en skulle vilja ha, men det är så vi gör i alla fall. Hoppas du kan hitta cykelglädjen igen!

  3. Jag kan inte skriva att jag hatar dessa människor som stjäl, men jag hatar gärningarna de gör. Ibland tar Birgitta tag i mig, när jag är ute och jagar bovar i sömnen. Då skriker jag och slåss också. Jag är farlig då! Då förstår du hur jag lider med dig Nils-Åke,

  4. Mycket trist händelse för er att behöva utstå. Att hoppas på att tjuven ska ångra sig och komma tillbaka med cykeln är väl att hoppas på för mycket. Det här får mig i alla fall att hålla fast vid våra vanliga cyklar utan el, de är förhoppningsvis inte lika åtråvärda.

  5. Tänk att det är så svårt att veta vad som är ditt och mitt GrrrrrGrrrrr. Vi bär med oss batteriet, trots att det väger en del och visst det går att låsa fast det men vi väljer att bära. Vet inte om det minimerar risken men hittills har vi cyklarna kvar, ta i trä.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *