Helsingborg

Så här såg det ut idag i Helsingborg på ställplatser och campingen när jag var ute på min motionsrunda.

Husbilsparkeringen i Norra Hamnen N 56 02 54.3 E 12 41 04.7 där fanns inte en plats ledig vid middagstid idag. Stadsnära ställplats med gångavstånd till färjorna för att ta sig till Danmark, nästan alltid fullbelagd.

Ute vid Fyrhuset och Restaurangskolan på Parapeten hade några hittat plats.  Vid 72 timmars parkeringarna på piren var det plåtisar parkerade. Också  på Hamntorget vid Sundsbussarnas  färjeterminal stod det husbilar idag.

På Camping på Råå Vallar var det mycket husbilar på parkeringen utanför receptionen. Var in och hälsade på bekanta på campingen, välbesökt camping fast det kostar 575 kr/dygn att campa där, fick jag veta. Utanför receptionen Husbilarna 7 m 180 kr/dygn, lågsäsong 150 kr/dygn,12 m 220 kr/dygn. Superbra alternativ att stanna där. Men tömningsplattan ligger där alla står och väntar för att komma in på campingen.

.Kö vid inkörning till receptionen på campingen och på gatan både från höger och vänster köade husbilar och husvagnar.

.Ställplatser vid Råå hamnförening  N  55 59 42.6  E 12 44 45. 12 platser är tillgängliga 1/6 – 15/9 och finns på hamnplanen bakom Båtklubben längs med Råån. Skriver att de har 12 platser men idag var det fler husbilar där.  Tömning för latrin och gråvatten finns samt  el, Wc och dusch. Buss nr 1 går från Råå till centrum av Helsingborg

Vid Västindiegatan på Råå innan marinan N 55 59 25.2 E 12 44 55.1. var det några husbilar som parkerat. När det är fint väder är det många badgäster som parkerar där. Nu är planen asfalterad och uppmärkt så man slipper dammet som var förr.

.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Helsingborg

  1. Det är därför vi jobbar under juli månad, då slipper vi ”trängsla”. Husbilen har vi haft avställd i tre veckor nu. Fast denna helgen kastade vi loss. Då åker vi dit som vi vet att det finns plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *