Helsingborg

Så här såg det ut idag i Helsingborg på ställplatser och campingen när jag var ute på min motionsrunda.

Husbilsparkeringen i Norra Hamnen N 56 02 54.3 E 12 41 04.7 där fanns inte en plats ledig vid middagstid idag. Stadsnära ställplats med gångavstånd till färjorna för att ta sig till Danmark, nästan alltid fullbelagd.

Ute vid Fyrhuset och Restaurangskolan på Parapeten hade några hittat plats.  Vid 72 timmars parkeringarna på piren var det plåtisar parkerade. Också  på Hamntorget vid Sundsbussarnas  färjeterminal stod det husbilar idag.

På Camping på Råå Vallar var det mycket husbilar på parkeringen utanför receptionen. Var in och hälsade på bekanta på campingen, välbesökt camping fast det kostar 575 kr/dygn att campa där, fick jag veta. Utanför receptionen Husbilarna 7 m 180 kr/dygn, lågsäsong 150 kr/dygn,12 m 220 kr/dygn. Superbra alternativ att stanna där. Men tömningsplattan ligger där alla står och väntar för att komma in på campingen.

.Kö vid inkörning till receptionen på campingen och på gatan både från höger och vänster köade husbilar och husvagnar.

.Ställplatser vid Råå hamnförening  N  55 59 42.6  E 12 44 45. 12 platser är tillgängliga 1/6 – 15/9 och finns på hamnplanen bakom Båtklubben längs med Råån. Skriver att de har 12 platser men idag var det fler husbilar där.  Tömning för latrin och gråvatten finns samt  el, Wc och dusch. Buss nr 1 går från Råå till centrum av Helsingborg

Vid Västindiegatan på Råå innan marinan N 55 59 25.2 E 12 44 55.1. var det några husbilar som parkerat. När det är fint väder är det många badgäster som parkerar där. Nu är planen asfalterad och uppmärkt så man slipper dammet som var förr.

.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Helsingborg

  1. Det är därför vi jobbar under juli månad, då slipper vi “trängsla”. Husbilen har vi haft avställd i tre veckor nu. Fast denna helgen kastade vi loss. Då åker vi dit som vi vet att det finns plats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *