Grabbigt….

Nu är det färdigt fiskat för denna gången. Pappa Patrik hade jobb att ta tag i idag. Men något skulle vi hitta på på vägen hemåt. Jag kom med förslag men där hade de redan besökt tidigare. Patrik hittade Hässleholms Museum som har Sveriges största samling av militära band- och hjulfordon samt brandbilar, hästvagnar.

Fina vagnar från Hovdala slott här utanför Hässleholm.

Brandbilar från olika tidsepok, de flesta var röda.

Brandskåpet som man minns att det satt på husväggen när man var barn.

Märket med blå botten där gjorde jag min militärtjänsten i Linköping. Men så länge sedan slutet av sextiotalet.

Bandfordon, Stridsvagnar av olika modeller fanns det i mängder.

Lastbilar som militären har klätt ut i olika skepnader. Här två nästan vanliga Volvo och en Scania

Hemsida till Hässleholms museum 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Grabbigt….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *