Grabbigt….

Nu är det färdigt fiskat för denna gången. Pappa Patrik hade jobb att ta tag i idag. Men något skulle vi hitta på på vägen hemåt. Jag kom med förslag men där hade de redan besökt tidigare. Patrik hittade Hässleholms Museum som har Sveriges största samling av militära band- och hjulfordon samt brandbilar, hästvagnar.

Fina vagnar från Hovdala slott här utanför Hässleholm.

Brandbilar från olika tidsepok, de flesta var röda.

Brandskåpet som man minns att det satt på husväggen när man var barn.

Märket med blå botten där gjorde jag min militärtjänsten i Linköping. Men så länge sedan slutet av sextiotalet.

Bandfordon, Stridsvagnar av olika modeller fanns det i mängder.

Lastbilar som militären har klätt ut i olika skepnader. Här två nästan vanliga Volvo och en Scania

Hemsida till Hässleholms museum 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Grabbigt….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *