Elmia……

Nu är det dags för Elmia Husbil Husvagn mässa 2019. Fjärde året jag är med Caravan Clubb och ställer i ordning på fältet så det blir användbart som Camping. Under elva dagar är vi ett gäng som jobbar med detta. Under själva mässan har vi schemalagd tjänstgöring såsom  Trafik dirigering, Uppställning av ekipagen. Vakt. Några är avdelade till att ta hand om utställare så att de hittar sina platser på fältet. Så är det ett gäng som har hand om insläppet av ekipagen vis biljettförsäljning.  Sedan är visa satta att bevaka Entréer vissa klockslag på dagarna. Service styrka dagarna innan Mässan som ser till facilitet att inget saknas, Under mässan är det ett utomstående företag som sköter toaletter och städning på området. Så har vi en stab styrka som får ta hand om det övergripande och om det blir konflikter givetvis så ingår de som har hand om kaffekokningen till våra raster.

Skaraborgsektionen har avtal med Jönköpings kommun åtagit sig att visa tillrätta på parkeringsplats till mässbesökare, dirigera trafik för att undvika köbildning samt ta upp parkeringsavgift. Arbetar förmiddag – eftermiddagspass. Parkeringsplatser för husbilar ska målas upp. Vi måste sen bevaka att husbilarna blir placerade korrekt ( krav från räddningstjänsten ).  Så det är en stor organisation av frivilliga som ställer upp dessa dagar för att få det att fungera.

Men det är kul man träffar återkommande samma personer år från år men också många nya. Så får man mycket motion när man jobbar på fälten. Stämningen är på topp aldrig några sura miner. Medelåldern ja det är, finns plats för yngre förmågor fram över, jag kan rekommendera till att ställa och jobba.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

10 reaktion på “Elmia……

  1. Vilken fantastisk organisation det är som får det att vara så smidigt för alla besökare! Eftersom jag också hjälper till lite, med att göra reportage till tidningen, så kommer vi på tisdag eftermiddag då vi ska ha redaktionsmöte. Står väl på Riks (vid fotbollsplanen) som vanligt. Vi ses!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *