Vår bil !

“Ni har en sån fin husbil/plåtis 😉 skulle du inte kunna lägga ut bilder på eran så man får se hur den ser ut? Vi är sugna på en mindre om vi får våran husbil …………….”.  Detta fick vi i kommentarsfältet, visst ska jag göra det! MEN inte har vi tagit några mängder av bilder interiört.

Vår bil är årsmodell 2015 Malibu 6,40, 150 motor, automatlåda, 120 liters tank,och byggts av Carthago. Vi är mycket nöjda, den har fungerat utmärk vi ha rullat snart 68820 km med den. Första året hade vi 278 nätter i bilen. Mellan Nordkap och Sagres Cabo de São Vicente, Portugal. Den känns rymlig, något som sticker ut med denna bilen är duschen när man fäller för väggarna och skjuter undan toastolen så har man i stort sätt en yta som i E-line. Många skåp och lådor, vi har inte lyckats fylla alla.

Vi har en långbäddar, vad som är värt att nämnas är att Wc – duschutrymmet är avskilt och inte mitt i gången som flera andra har i samma storlek. Vi har Inte haft några större bekymmer med bilen. Toa-dörrens upphängning gick sönder men det ordnades med nya delar och superlim. Det hände första året vi hade bilen. Bilden visar vår bil innan vi fick den levererad 12 maj 2015.

Vi har utrustat bilen med solcell, gasoltank med utv-påfylning, drag, markis, inverter,  backkamera. Kylskåp på Gasol, tyvärr ingen frys vilket vi saknar bara ett litet fack, lagom stort för ett paket torskfile, MEN bara ett bodelsbatteri. Jag har monterat ett USB-uttag under bordet och även belysning i garaget. Original belysning ( går på bilbatteriet ) tändes när stolarna slog emot.

Vi trivs och det känns hemtrevligt. Vi grillar inte var dag utan lagar mat i bilen. Det är Inte alltid solsken så man kan sitta ute.

Lastutrymmet under sängarna är tillräckligt stort, där sitter även pannan som går på gasol och El. Vattentanken kommer man åt under madrassen men påfyllning så klart utifrån. Birgitta gillade inte att det var fri sikt in i bilen när bakdörrarna var öppna så det blev ett draperi som sitter med fyra tryckknappar. Fönstren på bakdörrarna har vi täckt med en klädd skiva för istället för gardiner.

Vi är ute året om i alla väder!

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

9 reaktion på “Vår bil !

  1. Det var trevligt att få se bilder på er fina plåtis. Får nog titta vart man kan hitta en sån om vi får våran stora Carthago såld som nu kom in till Svea Husbilar i Norrtälje häromdagen:) Tack för att vi fick kika in i eran.

  2. Vad roligt att ni trivs med ert mobila hem. Vi byter ned oss ganska mycket i storlek på det fasta boendet. Fast ute på vägarna vill jag inte byta. Det klarar jag inte av. Vår nuvarande husbuss tar så lite plats, jämfört med den förra. Ha det gott vänner!

  3. Ja, visst är det en fantastisk bil att resa med! Vi har nästan en identisk med er, skulle inte byta till något annat och vi har gått från stora e-linen (som vi inte saknar). Dessa plåtisar har allt vi behöver. Lyxen att få resa räcker gott och väl 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *