Vår bil !

”Ni har en sån fin husbil/plåtis ? skulle du inte kunna lägga ut bilder på eran så man får se hur den ser ut? Vi är sugna på en mindre om vi får våran husbil …………….”.  Detta fick vi i kommentarsfältet, visst ska jag göra det! MEN inte har vi tagit några mängder av bilder interiört.

Vår bil är årsmodell 2015 Malibu 6,40, 150 motor, automatlåda, 120 liters tank,och byggts av Carthago. Vi är mycket nöjda, den har fungerat utmärk vi ha rullat snart 68820 km med den. Första året hade vi 278 nätter i bilen. Mellan Nordkap och Sagres Cabo de São Vicente, Portugal. Den känns rymlig, något som sticker ut med denna bilen är duschen när man fäller för väggarna och skjuter undan toastolen så har man i stort sätt en yta som i E-line. Många skåp och lådor, vi har inte lyckats fylla alla.

Vi har en långbäddar, vad som är värt att nämnas är att Wc – duschutrymmet är avskilt och inte mitt i gången som flera andra har i samma storlek. Vi har Inte haft några större bekymmer med bilen. Toa-dörrens upphängning gick sönder men det ordnades med nya delar och superlim. Det hände första året vi hade bilen. Bilden visar vår bil innan vi fick den levererad 12 maj 2015.

Vi har utrustat bilen med solcell, gasoltank med utv-påfylning, drag, markis, inverter,  backkamera. Kylskåp på Gasol, tyvärr ingen frys vilket vi saknar bara ett litet fack, lagom stort för ett paket torskfile, MEN bara ett bodelsbatteri. Jag har monterat ett USB-uttag under bordet och även belysning i garaget. Original belysning ( går på bilbatteriet ) tändes när stolarna slog emot.

Vi trivs och det känns hemtrevligt. Vi grillar inte var dag utan lagar mat i bilen. Det är Inte alltid solsken så man kan sitta ute.

Lastutrymmet under sängarna är tillräckligt stort, där sitter även pannan som går på gasol och El. Vattentanken kommer man åt under madrassen men påfyllning så klart utifrån. Birgitta gillade inte att det var fri sikt in i bilen när bakdörrarna var öppna så det blev ett draperi som sitter med fyra tryckknappar. Fönstren på bakdörrarna har vi täckt med en klädd skiva för istället för gardiner.

Vi är ute året om i alla väder!

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

9 reaktion på “Vår bil !

  1. Det var trevligt att få se bilder på er fina plåtis. Får nog titta vart man kan hitta en sån om vi får våran stora Carthago såld som nu kom in till Svea Husbilar i Norrtälje häromdagen:) Tack för att vi fick kika in i eran.

  2. Vad roligt att ni trivs med ert mobila hem. Vi byter ned oss ganska mycket i storlek på det fasta boendet. Fast ute på vägarna vill jag inte byta. Det klarar jag inte av. Vår nuvarande husbuss tar så lite plats, jämfört med den förra. Ha det gott vänner!

  3. Ja, visst är det en fantastisk bil att resa med! Vi har nästan en identisk med er, skulle inte byta till något annat och vi har gått från stora e-linen (som vi inte saknar). Dessa plåtisar har allt vi behöver. Lyxen att få resa räcker gott och väl 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *