Idag

Idag var alarmet ställd på 07:30 inte ofta jag ställer alarmet nu för tiden. Men idag den 1 mars ville jag vara med om Vasaloppsstarten. Härligt fint snöväder i Sälen naturen hel vit kanske inte det optimala för de som åker men i fåtöljen var det perfekt. Efter ca fyra timmar i Vasaloppsspåret upptäckte vi att barnens kusin Jenny med make Jens var i spåret. Det är ju så fiffigt att man kan följa personerna på internet men hux flux var de inte kvar, men bra jobbat så långt.

Jag sa till Birgitta att vi får köra upp till Mora nästa år under Vasaloppsveckan. Vi var där för nio år sedan, Lilla My var bara en liten valp. Det var en upplevelse att se de olika arrangemangen. Vi fick även se Jennys man, Jens komma i mål då. Att åka Vasaloppet har inte lockat mig/oss men skidåkning var en stor del av vad vi gjorde på vintrarna i Östergötland. Sen vi kom till Skåne så har skidorna legat i garaget. Så här såg det ut 2011 när tätklungan rusade förbi oss i Moraparken.

Varmt och skönt hade vi det i husbilen vad jag minns så var det som mest 22 grader kallt.

Det blev mera cykel för min del med ett antal Vätternrundor och Ringsjön runt lite andra lopp. Jag har även cyklat runt sundet från Nyhamnsläge till Malmö och på den tiden var det färjan till Dragör i Danmark. Där ifrån in till Köpenhamn och vidare till Helsingör och via färjan till Helsingborg hem till Nyhamnsläge norr om Höganäs.

Idag så blev det en promenad på 8,5 km efter TV-soffan.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Idag

  1. Vi satt med våra datorer och klockan hade nog hunnit bli halv tio, när jag plötsligt kom på det.. Vasaloppet! Vi fotade i alla fall Vasaloppsmålet, på både fram och baksida i somras. Jag har nya skidor som stå med i “flyttgröten”. För egen del har det bara varit utförsåkning som hägrat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *