Idag

Idag var alarmet ställd på 07:30 inte ofta jag ställer alarmet nu för tiden. Men idag den 1 mars ville jag vara med om Vasaloppsstarten. Härligt fint snöväder i Sälen naturen hel vit kanske inte det optimala för de som åker men i fåtöljen var det perfekt. Efter ca fyra timmar i Vasaloppsspåret upptäckte vi att barnens kusin Jenny med make Jens var i spåret. Det är ju så fiffigt att man kan följa personerna på internet men hux flux var de inte kvar, men bra jobbat så långt.

Jag sa till Birgitta att vi får köra upp till Mora nästa år under Vasaloppsveckan. Vi var där för nio år sedan, Lilla My var bara en liten valp. Det var en upplevelse att se de olika arrangemangen. Vi fick även se Jennys man, Jens komma i mål då. Att åka Vasaloppet har inte lockat mig/oss men skidåkning var en stor del av vad vi gjorde på vintrarna i Östergötland. Sen vi kom till Skåne så har skidorna legat i garaget. Så här såg det ut 2011 när tätklungan rusade förbi oss i Moraparken.

Varmt och skönt hade vi det i husbilen vad jag minns så var det som mest 22 grader kallt.

Det blev mera cykel för min del med ett antal Vätternrundor och Ringsjön runt lite andra lopp. Jag har även cyklat runt sundet från Nyhamnsläge till Malmö och på den tiden var det färjan till Dragör i Danmark. Där ifrån in till Köpenhamn och vidare till Helsingör och via färjan till Helsingborg hem till Nyhamnsläge norr om Höganäs.

Idag så blev det en promenad på 8,5 km efter TV-soffan.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Idag

  1. Vi satt med våra datorer och klockan hade nog hunnit bli halv tio, när jag plötsligt kom på det.. Vasaloppet! Vi fotade i alla fall Vasaloppsmålet, på både fram och baksida i somras. Jag har nya skidor som stå med i “flyttgröten”. För egen del har det bara varit utförsåkning som hägrat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *