Nationaldag

Flaggan i topp på nationaldagen vi får njuta av den från grannen trädgård.

28 mm regn har vi fått på två dagar. Inget uteväder på Svenska Flaggans dag som det hette förr. Det var 1983 som det bliv status som Nationaldag, sedan 1996 även salutdag och helgdag, blev Nationaldag 2005.

salut :   21 skott är enligt internationell praxis en officiell hedersbetygelse som ges för nationen  vid till exempel Nationaldag. (Wikipedia)

Vi var till Domsten  och lunchade där bjuds det på olika röror och rökt fisk. Lite blåsigt men vi hittade lä där vi kunde äta det vi köpte. Vi har haft en bra helg var även hundvakt till Milla en Greyhound.

Ingen anstormning med husbilar där det finns ett tiotal platser, 250 kr är visst avgiften.  Nära till stranden och badplats och även nära till buss in till Helsingborg och så kiosken som har mycket olika, enklare rätter att välja på.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Nationaldag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *