Fiskafänge

Två kvällar med fiskafänge på Skälderviken utanför Arild.  Behövde inte vänta länge innan det nappade och jag/vi kunde dra upp makrill efter makrill. Vi fick fisk så vi blev nöjda båda kvällarna att ta med oss hem.

Inför  fisketuren hade jag investerat i ett riktigt havsfiskespö och rulle med ordentlig broms. Behöver inte längre hjälpa till att hala upp linan med händerna. Mina gamla insjö grejer är för veka och rullarna hade för dålig broms. Har tidigare fått låna av min kompis i Arild men nu har jag grejer som duger till storfångst även på Västkusten. Klart att man ska ha riktig utrustning när man bor i Helsingborgstrakten och har fint fiskevatten nära in på sig.

Första kvällen är avslutad sen ska vi bara komma iland så att vi kan förtöja och ta hand om fångsten.

Andra kvällens fiske var det bara lite krusning på vattnet och solen på väg ner bakom Kullaberg

Nu har vi ätit ugnsstekt, rökt och grillad makrill.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Fiskafänge

  1. Riktigt pinfärsk makrill är nog det godaste man kan äta! Vilken lycka med en så riklig fångst. Tyvärr är vi inga fiskare, men det kanske inte är försent att börja….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *