Fiskafänge

Två kvällar med fiskafänge på Skälderviken utanför Arild.  Behövde inte vänta länge innan det nappade och jag/vi kunde dra upp makrill efter makrill. Vi fick fisk så vi blev nöjda båda kvällarna att ta med oss hem.

Inför  fisketuren hade jag investerat i ett riktigt havsfiskespö och rulle med ordentlig broms. Behöver inte längre hjälpa till att hala upp linan med händerna. Mina gamla insjö grejer är för veka och rullarna hade för dålig broms. Har tidigare fått låna av min kompis i Arild men nu har jag grejer som duger till storfångst även på Västkusten. Klart att man ska ha riktig utrustning när man bor i Helsingborgstrakten och har fint fiskevatten nära in på sig.

Första kvällen är avslutad sen ska vi bara komma iland så att vi kan förtöja och ta hand om fångsten.

Andra kvällens fiske var det bara lite krusning på vattnet och solen på väg ner bakom Kullaberg

Nu har vi ätit ugnsstekt, rökt och grillad makrill.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Fiskafänge

  1. Riktigt pinfärsk makrill är nog det godaste man kan äta! Vilken lycka med en så riklig fångst. Tyvärr är vi inga fiskare, men det kanske inte är försent att börja….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *