Augusti

Augusti bjöd vädermässigt på sol och varm lördag, söndagen lite disigare men framåt kvällen var det riktigt skönt att sitta i hörngruppen på altanen. Fikade med våfflor, sylt och grädde. Man börjar skymta hösten när man ser på kastanjens löv. Får hoppas att vi får många fina dagar till den här månaden.

En tur upp på Hallandsåsens högre platser in i bokskogen. Här var det ingen trängsel som på Väla (Vårt köpcenter nära oss). Ett gäng hade slagit upp ett stort militärtält det var fult av aktiviteter hos dem. Här kunde vi ströva ostört det är Friluftsfrämjandet som har en anläggning öppen året runt. Vägen upp dit är slingrig, smal och brant men fin utsikt. Vill man inte vara i det innersta delen av Hallandsåsen så finns det fina platser runt kuststräckan att vandra på.

Det är som att komma upp till Norrland när man ser den här utsikten. Här är det Skälderviken och Kullaberg som skymtar i horisonten.

Bruces skog och Råå blev utflyktsmålen på söndagen. Lilla My och jag gick vår promenad i Bruces skog här finns lite olika slingor att välja på.

Smakade den godaste glassen på Piren på Råå. Det var länge sedan jag var nöjd efter att ätit en glass ute. Har aldrig tidigare smakat sorten, levererad av tillverkaren Lejonet & Björnen. Här har man också fyra fina platser att stanna på med husbilen. Man står med utsikt ut över sundet. 270:- /dygn ink vatten, el, toalett och dusch. Öppet 1 juni – 15 sep. Det är restaurangen man anmäler sig, så finns det glass och annat gott. Nära till Ven båten och turfiske båtarna  för att nämna något. September är det Makrill fiske!

Helsingborg med gamla Färiestationen som nu är bebyggd med  SeaU, Kongressbyggnad, hotell och bostadshus.

Tittar vi åt andra hållet har vi Oceanhamnen som kommer att bli ny stadsdel, Helsingborg är i förvandling. Här var förr färjehamnar(Köpenhamn-Oslo) helikopterplatta och industriell miljö vi får se hur mycket av det som kommer att synas i framtiden.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Augusti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *