Augusti

Augusti bjöd vädermässigt på sol och varm lördag, söndagen lite disigare men framåt kvällen var det riktigt skönt att sitta i hörngruppen på altanen. Fikade med våfflor, sylt och grädde. Man börjar skymta hösten när man ser på kastanjens löv. Får hoppas att vi får många fina dagar till den här månaden.

En tur upp på Hallandsåsens högre platser in i bokskogen. Här var det ingen trängsel som på Väla (Vårt köpcenter nära oss). Ett gäng hade slagit upp ett stort militärtält det var fult av aktiviteter hos dem. Här kunde vi ströva ostört det är Friluftsfrämjandet som har en anläggning öppen året runt. Vägen upp dit är slingrig, smal och brant men fin utsikt. Vill man inte vara i det innersta delen av Hallandsåsen så finns det fina platser runt kuststräckan att vandra på.

Det är som att komma upp till Norrland när man ser den här utsikten. Här är det Skälderviken och Kullaberg som skymtar i horisonten.

Bruces skog och Råå blev utflyktsmålen på söndagen. Lilla My och jag gick vår promenad i Bruces skog här finns lite olika slingor att välja på.

Smakade den godaste glassen på Piren på Råå. Det var länge sedan jag var nöjd efter att ätit en glass ute. Har aldrig tidigare smakat sorten, levererad av tillverkaren Lejonet & Björnen. Här har man också fyra fina platser att stanna på med husbilen. Man står med utsikt ut över sundet. 270:- /dygn ink vatten, el, toalett och dusch. Öppet 1 juni – 15 sep. Det är restaurangen man anmäler sig, så finns det glass och annat gott. Nära till Ven båten och turfiske båtarna  för att nämna något. September är det Makrill fiske!

Helsingborg med gamla Färiestationen som nu är bebyggd med  SeaU, Kongressbyggnad, hotell och bostadshus.

Tittar vi åt andra hållet har vi Oceanhamnen som kommer att bli ny stadsdel, Helsingborg är i förvandling. Här var förr färjehamnar(Köpenhamn-Oslo) helikopterplatta och industriell miljö vi får se hur mycket av det som kommer att synas i framtiden.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Augusti

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *