Trevlig upptäckt

Idag upptäckte jag att Plattformstaket som fanns på perrongen på Färjestationen har bevarats och är på väg att sätts upp. Framför det nya kongresscentret på gamla Ångfärjetomten. Trevligt att ny generation kan få se delar av hur det en gång har sett ut. Under lång tid var tomten parkeringsplats och man ställde bilarna under dessa taken. Var även en populär plats för att stanna med husbilen mycket centrum nära. Första gången vi var nere till Helsingborg med familjen och tittade på omgivningen och jobbet gick vi av här. Ja man kom inte längre med tåg, det var stoppbockarna här alltså ändstation.

En gråmulen vinterdag  på Parapeten med Skulpturgruppen Gångspelet  i förgrunden och med utsikt mot gamla färjestationen (The Tivoli) och de nya husen. Färjestationen (The Tivoli) som det kallas idag flyttades fram hitt för att ge plats till nybyggnationen.

Helsingborg Ångfärjestation som det en gång hette var avsedd som ett provisorium i väntan på att ny stationsbyggnad skull byggas.  Så att de tre inkommande spåren skulle få en gemensam Knutpunkten så blev det 1991.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

En reaktion på “Trevlig upptäckt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *