Julmarknaden

Julmarknaden i Stenestad på Söderåsen besökte vi igår. Men Julstämning ville inte infinna sig, det var inte ens kallt.  Inga mängder av utställare men vi hittade lite lotter i några tält, tidigare år har vi haft turen med oss och fått en ål med oss hem, men så inte i år. De flesta hade swish-betalning och självbetjäning, pandemin har satt sina spår.

Man kunde ta en tur med ardennerhästar och vagn. Det är hembygdsföreningen i Stenestad som är arrangör för julmarknaden.

Ett besök i Stenestads Kyrka gjorde vi, är Skånes högst belägna kyrka (188,5 m.ö.h ) Har en historia från 1100-talet tornet byggdes 1848.

Höst fin på Söderåsen bokarna har fält sina löv.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Julmarknaden

  1. Så trevligt att gå på julmarknad, tänk bara på doften av alla små eldar. En riktig ardennerhäst är en stor favorit. De kan hugga i och dra vagnar och tunga timmerstockar till skillnad mot Nordsvenska hästar som nästan trippar fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *