Julmarknaden

Julmarknaden i Stenestad på Söderåsen besökte vi igår. Men Julstämning ville inte infinna sig, det var inte ens kallt.  Inga mängder av utställare men vi hittade lite lotter i några tält, tidigare år har vi haft turen med oss och fått en ål med oss hem, men så inte i år. De flesta hade swish-betalning och självbetjäning, pandemin har satt sina spår.

Man kunde ta en tur med ardennerhästar och vagn. Det är hembygdsföreningen i Stenestad som är arrangör för julmarknaden.

Ett besök i Stenestads Kyrka gjorde vi, är Skånes högst belägna kyrka (188,5 m.ö.h ) Har en historia från 1100-talet tornet byggdes 1848.

Höst fin på Söderåsen bokarna har fält sina löv.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Julmarknaden

  1. Så trevligt att gå på julmarknad, tänk bara på doften av alla små eldar. En riktig ardennerhäst är en stor favorit. De kan hugga i och dra vagnar och tunga timmerstockar till skillnad mot Nordsvenska hästar som nästan trippar fram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *