Lucia

Hösten är tröttsam och jag har brist på inspiration. Snart är halva December avverkad. Lucia är passerad, fick bli SVT Play som underhöll oss  från Tällberg. Trakterna runt Siljan är en av våra favoritplatser att besöka!

För några dagar sedan lussade vårt barnbarnsbarn Lova, snart två år, klädd i lucialinne och luciakrona för oss när vi var och hälsade på hos dem i deras byggprojekt. Så spännande att följa.

Nu hoppas vi kunna köra ut med husbilen i Julhelgen och träffa familjen.

I början av December var vi på Gåsagille  hemma hos Eva & Gerry. Säger som förra året det måste inte vara Mårtensafton, smakar nästan godare ju längre man får vänta. Som förrätt blev det Skaldjurssoppa, huvudrätt Stekt gås, gåslever, potatis, rödkål, brysselkål, ugnsstekta äpplen och katrinplommon, äpplemos och svart vinbärs gele.

Efterrätt skånsk äppelkaka med vaniljsås

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

6 reaktion på “Lucia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *