Midsommar 2022

Vi firade Midsommar hos Ragge och Susanne vid Drättinge inte så långt från Kaxholmen. Där samlade 15 husbilar i helgen för att fira  midsommar tillsammans och umgås. Vi frågare våra vänner Jürg och Stina om de ville vara med till Kaxholmen och fira tillsamman med oss.  Var kul att de kunde göra det trots allt.

Värd folket hade lite att styra med! Susanne  befordrade mig till att välkomna och anvisa plats, när de inte var på plats.

Fyra lagom långa rader med husbilar  med ett bra säkerhets avstånd.

När Jürg och Stina är med så är det Geocaching  som gäller finns alltid någon att hitta. Telefonen åkte upp och appen visade några stycken på lagom avstånd. Fågeltorn vid Landsjön sådär 4 – 5 km. Men den cachen var svår funnen. Har själv plockat många cacher men är inte aktiv nu. Men var gärna behjälplig är kul!

Midsommarstång såklart vill i ha

och det hjälps vi alla åt att klä, och blommor hade några plockat och en björk kommer Ragge med i gripklon på grävmaskinen.

en flagga på toppen som pryder midsommarstång hör till.

Långbord  som traditionen säger med medhavd mat och även drickbar vätska.

Ragge bjuder alltid på någon snapsvisor som  hjälpte för snapsen att slinka ned. Men det går lika bra med svagare dryck!

Det har varit en varmt  man kan säja hett i helg! Det var många som doppade sig i Landsjön sjön och även i poolen. Vi valde att sitta under markisen i skuggan och umgås med Husbilen Ellen och några flera. Vi har haft en trevlig helg men värmen har tagit hårt på oss.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

En reaktion på “Midsommar 2022

  1. Vilken trevlig midsommarhelg i husbilsbönners sällskap! Det kan inte bli annat än trevligt!
    Visst är det skönt med värme men den här helgen har det faktiskt varit lite väl mycket av det goda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *