Hemma

Nu är vi hemma i Ödåkra efter fem veckor på resa, 217 mil och diesel där till och 36 liter gasol har vi tankat. Borta bra men hemma bäst! Mycket att ta hand om städa och tvätta husbilen så all tvätt och trädgård.

Vi har haft en bra resa träffat många och sett mycket har aldrig tidigare stannat på så många platser efter vägen.

De första jag brukar göra är att släppa Lilla My och öppna ytterdörren. Så även denna gång. Lämnade dörren öppen för att bära in det som skulle in från husbilen. Vi gick många rundor med våra kassar. Skulle titta till My men hittade henne inte i huset eller i trädgården. Birgitta letade var in till grannar och frågade gick runt på de andra gårdarna och vi letade under soffan och sängarna öppnade alla dörrar i huset. Men ingen My! Hon har aldrig tidigare på sina 12,5 år strukit iväg, som valp rymde hon ut på gården.  Vi blev inte så oroliga hon kommer väl hem. Så tittade ja på Ödåkra sidan på FB och där var det en bild på henne och ett telefonnummer. Hon hade promenerat iväg ut på byn och där var de en hjälpsam dam som tog hand om henne. Så allt löste sig till det bästa!

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

8 reaktion på “Hemma

  1. Hoppsan, redan fem veckor på resa? Det måste vara ett mästerverk ni utfört, att resa i fem veckor, med de begränsade förråd och ytor som ni trots allt har.

    Vår Brownie var inackorderad på alla våra Europa resor. Ganska ofta rymde hon. De behövde aldrig leta efter henne, hon satt hemma på vår trappa och väntade på sin husse.

    Skönt att Lilla My blev väl omhändertagen.

  2. Vilken härlig resa i ett vackert sommarsverige ni har haft! Sedan att det blir rejält med arbete när man kommer hem är väl bara att acceptera. Tur att Lilla My blev väl omhändertagen och kom tillbaka hem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *