Thetford toakassett

Vi hade lämnat tömningsplatsen vid ställplatsen så kassetten var tömd. När vi skulle spola nästa gång så upptäcker jag att locket som tätat i kassetten var borta. Vi som är på resa denna helgen, tur att det är fredagförmidag. Fanns inget annat än att se om det fanns en Husbilsfirma  längs vägen vi far fram. I Löddeköpinge hittade vi  en handlare som också hade en ny på hyllan. Nu har vi två när kassetter igen när jag har reparerat den som är trasig, finns det stora locket som reservdel.

Allt löser sig till slut.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Thetford toakassett

 1. Inte kul när saker går sönder. Såg på en tömningsstation att någon lagt ifrån sig ett toalock, kan undra hur den toan fungerade? Om du kan laga den gamla så är det ju inte dumt att ha 2 st med sig. Vi har tyvärr inte plats för en extra, men det hade behövts.

  • Den gamla går att laga reservdelen har BiÖ. Thetford stängningsmekanism
   På denna typen av kassett måste man vara försiktig när man tar loss locket. Är så
   lät att ha sönder detaljer på den när man ska vrida den. Har tillverkat ett verktyg. Har tagit bort lock 4 gånger
   bytte packning, som totalt misslyckades. fick en otät kassett. det har alltid gåt sönder något på locket, som jag limmade
   fast. Nu satt jag två skruv oj tänker ni men med ett bra resultat locket lossnade. Får se hur jag tacklar det ny locket.
   Ha en fortsatt bra resa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *