Helgen

06-10-2001

Vår första split nya HUSBIL som vi fick levererad i Oktober 2001, ute på sin första utflykt.  Det var en  ROLLER TEAM AUTOROLLER 41 Sp, FIAT DUCATO 1.9 TD. Ingång bak där köket var placerat. Blå klädsel, mörk träslag. Första färden gick till Kivik på Österlen, som fortfarande är en favorit. På den tiden fanns inga höjd barriärer till parkeringen det var bara att svänga in på grusplanen framför Buhres rökeri. Blir alltid något gott handlat i den butiken när vi är där. Nu 21 år sedan, vår allra första husbilsresa.

06-11-2022

Nu i helgen var vi över till Danmark, vi har barnbarn i Köpenhamn, slutmålet var att hälsa på familjen lördag till söndag. Vi körde redan på torsdagen hemifrån för att bara ta det lugnt (roligt), se att allt fungerade med husbilen. På hösten tömmer vi bilen helt på vatten och blåser ledningarna. Har varit stillestånd med utflykter en månad. Fick på vinterdäck på bilen så nu kan vi nöta lite på dem.

Vi fick några trevliga dagar i husbilen och hos Ida & PerThore och Ask.

Skapligt väder ömsom sol och ömsom  regn men mest uppehållsväder.

En lagom lång promenad med barnbarnet genom hagen som idag var tom, inga får. Men desto mera gäss i hagen var det paus plats månntro för Gässen på vägsöder ut.

Vår alldeles privata plats hos Barnbarnet!

Vi har en plats i Köpenhamn utkant inte så långt från familjen. Kör vi någon dag tidigare så kan vi sova lite längre på morgonen. Bara några kilometer att köra fram.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Helgen

  1. Tänk vår första husbil var också en Auto Roller, på ca 6 meter. Den köpte vi på blocket 2011 för att testa om detta var något för oss, då vi båda två campat med husvagn på var sitt håll. Efter att den tagit oss från Lofoten i norr till norra Italien i söder var vi sålda och det var dags att byta upp oss ett hack.
    Så mysigt att komma över till Danmark och barn och barnbarn med jämna mellanrum. Visst är det enkelt och praktiskt att ha huset med sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *