Även i år….

Nej, det är inte Mårtensafton (det är en högtid som firas den 10 november) Nu i helgen var vi på Gåsamiddag. Det är en höjdpunkt för oss. Detta med gås hos Eva &Gerry ute på Kullahalvön.

Alltid så fint serverat!

Skånsk äpplekaka hör till traditionen att vi alltid har på bordet. Kaffe o kaka så klart och någon avec för den som vill ha.

Vi tar ofta husbilen med oss av den anledningen att vår hund känner sig hemma i den. Lättare för oss om hon kan vara kvar i bilen när vi är på fest. Därför körde vi först till Höganäs så att jag kunde rasta henne ordentligt med en långpromenad. Fy, vad kallt och blåsigt det var fick dra ner mössan över öronen.

När vi var färdiga för hemfärd så snöade det kraftigt. Hade samlats en hel del snömodd på vägen. Men ju närmre hem vi kom så avtog snöandet. Vi åkte faktiskt hem så det blev ingen övernattning i husbilen denna gång.  Finns saker som måste göras denna vecka!

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Även i år….

  1. Så skoj med traditioner tillsammans med goda vänner. Gåsamiddag är något vi varit bjudna på en enda gång då det inte är någon större tradition här uppe. Gåsen var god och skånsk äpplekaka alldeles ljuvlig men se svartsoppa smakade jag bara lite och nej, men nej tack!

  2. Trevligt med traditioner! Jag har relativt nyligen insett att Mårtensafton också firas i många länder söderöver, såsom Polen och Ungern. Där heter det väl något med St Marten och det äts andra saker, men det är samma datum. Sååå gott med brysselkål förresten! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *