Sista månaden på året

Idag kom husbilen ut ska bli en tur i helgen. Körde till Gasolstation på Tranhjelmsgatan här i Helsingborg och tankade LPG. Känns skönt att veta att tanken är full när vi startar helgens resa, nu vet vi att vi inte behöver frysa i helgen. Det har gradvis blivit kallare nu närmar sig temperaturen nollan.  Vi hade snö ett par dagar men nu är det barmark igen.

Första December fick snögubbarna komma ut och pryda framsidan hos oss.

1 december 2012

Körde vi in i Portugal första gången på vår övervintrings resa.  Vi hade  övernattat på en Repsolmack som hade 24 timmarsöppet. Fanns tillgång till dusch och lite service. 3 Euro och fri wifi. När vi vaknade på morgonen var det två minusgrader. Lilla My fick ligga kvar tills vi ätit frukost innan jag gick ut med henne. Vi hade till och med mött 3  plogbilar i Spanien. Var snö och kallt. Tankade på morgonen innan vi körde vidare kom iväg vid nio-tiden. Vi hade ca 50 mil att avverka under dagen . Det var dis och dimma..  Inte mycket sikt framåt man såg inte något av omgivningen. Vi hade minusgrader i många mil men när vi kom ner på lägre nivå så visade sig solen. Passerade Sevilla gick smidigt, inte så lång väg kvar till Portugal. När vi passerat gränsen fick vi en timma extra den här dagen. Är inne i en annan tidszon. Lite osäker på hur man hanterar betalvägen så vi tog av första avfarten mer mot Castro Marim där det också finns en ställplats. Vi tömde latrin och gråvattentanken. Det var fullt på ställplatsen bara att köra vidare mot Olhão. Efter några kilometer kom vi till Tariva och där tänkte vi hitta en plats att stå på. Telefonen ringde så  jag stannade på en parkeringsficka utefter gatan. Då hörde vi två cyklister som ropade ” En svensk bil” det var Ulla & Kent bekanta till oss. Här fick vi hjälp att hitta en plats att stanna på. Kent cyklade före och visade på platsen i Santa Luzia. Där var fler som vi kände. Så det blev enkel för oss första dagen i Portugal att hitta plats.

På platsen var också ett finskt par som var på väg till Marocko hade mängder av flaggor på bilen så de var beresta.  Det var bara mannan som pratade svenska frun var så intresserad av vår hund och undrade vad den hette  Vi berättade att hon  heter “Lilla My” Fick ett stort leende av damen “Tove Jansson, sa hon, Mumintrollet”.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Sista månaden på året

  1. Vilka mysiga snögubbar ni har. 😍 Visst är det bra med en blogg, man kan kolla tillbaka på åren som gått. Det har vi gjort flera gånger. Önskar er också en trevlig andra advent.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *