Mars

Vaknade Söndag den 5 mars 2023 att det var vinter igen. Mars har varit kall, snön har kommit och försvunnit, grått, blåsigt och regn inte så många SOLiga dagar.

Vi har haft kul och trevliga stunder men även mindre kul denna månad. Lilla My fick vandra vidare upp till de evigt gröna ängarna, hon var inte så piggelin utan trött. Hon fick drygt 12 år här hos oss. Fick vara med på resor från Nordkap till Cape Saint Vincent, Sagres, Portugal.  Var med oss till Mora Vasaloppsveckan när hon var ca 1,5 år. Vi har haft mycket roligt tillsammans, och jag vill påstå hon har haft ett bra Hundliv.

18 Mars var vi över till Köpenhamn och firade Ask som blev 11 år. Vi fick lift med Linn, Gisela, Birgitta och jag. Linn och Giselas resp. hade annat för sig. Tycker att det är lite för ruggigt och kallt att köra ut med husbilen än.

Tänkte skaffa nya glasögon, men blev skickad att operera mina ögon för gråstarr. Synen har både Birgitta och jag tyckt blivit sämre, jag framförallt på långt håll. När optikern satt för mitt vänstra ögat blev det suddigt på det högra, såg bara översta raden på tavlan, två stora bokstäver. På kontrollen efter operationen hade jag höksyn. Såg att läsa långt ned på tavlan igen. Det var en lyckad åtgärd. Nu kan vi gå tillbaka och skaffa nya Glasögon efter 7 veckors väntan.

Våffelsöndagen hade  vi bjudit barn, barnbarn och barnbarnsbarn hem till oss. MEN det blev inget av det. Jag åkte på förkylning och lite till fick bli läkarbesök och en penicillinkur, så Våffelfesten fick ställas in. Blev inga våfflor till oss själva den dagen heller, mera sjuka på väg, Birgitta blev sjuk hon också. Så slutet på månaden blev det sjukstuga. Idag Fredagen den 31 Mars faller regnet.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Mars

 1. Så trist med Lilla My, våra allra varmaste tankar är med er! Kramar å kaerlig hilsen, Ingrid&Sven-Åke

   • Massor av kry-på, å m förhoppning om att ni är ”på hjul” igen t Påsk ;-), en riktigt Go’ å Fin Påsk på er!!! Kramar å kaerlig hilsen fr oss igen

 2. Förstår att det är tråkigt att förlora Lilla my som varit med er så länge. Härligt att du har fått Höksyn nu hihihi se nu till att bli frisk och kan åka ut med husbilen.

 3. Så ledsamt när en kär familjemedlem får lämna men 12 år är ett långt bra liv för lilla My.
  Grå starr verkar vara en operation som de flesta får göra förr eller senare. Lars opererade ett öga i augusti. Det blev också hyfsat bra.
  Nu får vi hoppas ni kryar på er och att snön försvinner för gott för den här gången så vi alla kan börja njuta av husbilssäsongen!

 4. Jag kunde ha blivit bonde, men avskedets stund med alla djur är inget jag gillar, än värre när det är en liten familjemedlen. Hon såg verkligen trött och ledsen ut på bilden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *