Vi kom ut med husbilen!

Solen sken, en jättefin dag, perfekt att ta med kaffe och ge sig ut med husbilen. Vi hade också ett ärende där den större bilen passade bäst. En tur upp på Bjärehalvön och där titta till några favoritplatser. Har varit mycket där genom åren så nära, perfekt för en helg. Men så kallt och blåsigt det var att vistas ute. Lilla My och jag gick mindre svängar på fäladen, här finns möjlighet att vandra i timmar.

Vistorps-hamn har vi varit mycket, själva och tillsammans med vänner. Nu sedan flera år betald plats 150 kr/24h  Det är bara en parkering ingen service. Här passade vi på att ta en fika för att få upp värmen igen. Birgitta tyckte det var lite kallt och jag höll nog med.

Den här platsen har vi hållit för oss själva sedan början av 2000-talet. Varit lugnt och här kommer man i lä också. Firat midsommar med vänner. Ja, vi har verkligen haft trevligt här, men nu är det slut med övernattning.

Det har kommit upp en skylt med texten. Förbjudet att ställa upp campingbil, husbil eller motsvarande (dvs. bil som är konstruerad för att övernatta i) på parkeringsplatsen mellan kl. 00,00 och 06.00

Den här skylten är det första gången vi sett och mött, utfärdad av Länsstyrelsen Skåne. Vi har lite förståelse för dessa förbud på Naturreservats parkeringar. Det är en parkering så man nöter inte på reservatet. Varför inte ta en avgift  50 till 150 kr många av oss ser till att det är snyggt och rent, plockar efter andra.

Nu kan man stå hela dagen för att vandra utefter kusten på fälanden. Sedan finns det fina ställplatser att tillgå på Bjärehalvön, man behöver inte använda dessa hutlöst dyra campingar för 6 timmars parkeringar som skyltarna förbjuder oss att stå.

Mycket tråkigt att förbudsskyltarna ökar omkring oss.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

5 reaktion på “Vi kom ut med husbilen!

  1. Visst är det synd att förbudsskyltarna ökat men på flera ställen är det nog så att det är resultat av att husbilsåkarna inte skött sig, kanske brett ut sig som på en camping eller som på Kinnekulle där det fanns en fin plats för 5-6 bilar, som fått förbudsskyltar sedan ett tjugotal bilar trängt ihop sig där så boende inte kom fram och smala nerfartsvägar förstörts.
    Härligt att komma ut med husbilen även om det blåst kyliga vindar trots solen. Nu väntar vi på lite värme…..

  2. Säger som övriga….så synd att det kommer upp förbudsskyltar. Bättre att de tar lite betalt för övernattning. Vi står stilla på vår parkering och tänker inte åka ut än på ett tag. Vädret är inte att lita på i alla fall inte här. Ha det gott i bilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *