Plissegardiner

 

Vi har haft en trasig plissegardiner (mörkläggande) på passagerarsida på vår Malibu länge. Har försökt att laga med superlim (Loctite Power Gel) håller ett tag. Fick en hint av en annan bloggare att Amazon har reservdel, just detta gångjärn i plast.  Sickade efter blev liggande ett tag här hemma.  Men så kom jag mig för att ta tag i det, plockade fram verktyg se bild. Slipade bort plasten så att jag såg aluminium profilen, borrade tre hål fräste undan plast med borret rensade med en skruvmejsel. Placerade nya gångjärnet på profilen och med ett lätt försiktigt slag med hammaren, var det nya på plats.  Efter som jag har limmat så många gånger så fick jag för mig att det skulle vara bökigt, jobbet var gjort på 10 minuter och blev super bra. 

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Reparation1-scaled.jpg

Plissegardiner mörkläggande. Man ska nog inte ge sig på detta om det är kallt ute, man får tvinga plasten för att få i stiften i hålen.  Och att man tänker på att gångjärnen är höger och vänster.  MYCKET starkare en originalet så detta är jag säker på kommer att hålla.  

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Plissegardiner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *