Fikautflykt

Idag körde vi upp på Söderåsen det är bara 30 – 40 minuter hemifrån. Vi har som tradition att fika på olika fikaställen på sommaren. Klåveröds Vandrarhem och Café har vi kört förbi i många år men idag stannade vi till där och gick in. Där serverar hembakat och lättare luncher och sandwich, just detta tog vi till kaffet var riktigt gott. Mycket  besökare av både bilburna, motorcyklar, cyklister även vandrare. Finns möjlighet att tälta eller hyra stuga och sängplats. De är STF anslutna.

Vandrarhemmet har plats för 31 personer. Alla har tillgång till gemensamt gästkök och mysiga allrum där det finns en brasa och sällskapsspel. Bastu kan bokas det finns grillplats och utemöbler. Även de  fyrbenta familjemedlemarna är välkommen att följa med..

Vi har genom åren vistats en hel del i Naturreservaten. Firat Valborg, fiskat och varit ute och gått med hunden.  Nu får jag gå utan hund om jag ska vandra.

Prt Sc: från https://www.skanskalandskap.se/media/3402/kartblock_klaverod_webb.pdf

Bra att veta om Allemansrätten och för Husbil finns att läsa på Naturvårdsverkets hemsida. https://www.naturvardsverket.se/amnesomraden/friluftsliv/motortrafik-i-naturen/husvagn-och-husbil-i-naturen/  Vi har vistats en del med husbil vid Klåveröds dammarna  https://visitsoderasen.se/2019/08/04/klaverodsdammen/

Lotta på Åsen är Kaffestuga med våfflor, sylt och grädde och hembakade kakor. De startade 1978 och är ett av Skånes mest berömda kaffestugor. Caféet ligger vackert beläget på Söderåsens norrsida i backen ned mot Ljungbyhed. Där kan du sitta i den härliga trädgården med ditt kaffe. Här var vi i börja av sommaren, Birgitta och jag och åt  våfflor med sylt och grädde. Man har utökat parkeringen så trängseln om platser är inte lika som förr. Då fick man parkera utefter vägen!

Givetvis är dessa platser handikappanpassade.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

En reaktion på “Fikautflykt

  1. Söderåsens nationalpark besökte vi med vår fotoklubb för ett antal år sedan. Då bodde vi på Klåveröds Vandrarhem, riktigt mysigt.
    Vilken härlig tradition ni har att ge er ut och testa olika caféer på sommaren. Antar att ni har en del att välja på i Slåneland!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *