Saker går sönder

Vi har haft en inverter 12V 230V som har jobbat bra för oss i 8 år. Vi har använt den dagligen när vi har varit ute och rest med Malibun. Och vi har ju vistats månader i bilen, som längst 278 nätter i sträck. Det var en Victron energy 350W. Man kanske får säga att den har gjort sitt, det luktade illa när den gav upp.

Var bara att se sig om efter en ny inverter/omvandlare. Köpte nu en 600W liten och nätt lätt att placera och med fjärravstängning som vi inte hade på den gamla. Vårt användningsbehov av inverter är laddning av div. utrustning och elvispen. Ville denna gång få så kort anslutning från batteriet som möjlig. Placering på ramens baksida till förarstolen intill batteriet blev ca: 40 cm, 6m2 kabel att ansluta med.

Låsningen till lådan, tryckknappen på lådan gick av. Kan tyckas vara lite för vek konstruktion. Vi själva upplever inte det som något stort problem. Har läst på olika forum att många upplever det besvärligt, och att inte låset släpper taget. Låsningen sitter längst ut på axlarna. Passningen för axeln där tryckknappen sitter är inte så stadigt och insticket är mycket kort. Fick köra upp till Örkelljunga och BiÖ för att skaffa delar. Efter lite diskussion fick de fram vad jag ville ha. Vi säljer ju inte Malibu fick vi till svar vilket störde mig alldeles oerhört. Bilen är köpt ny hos Bengt i Örkelljunga. 12 maj 2015 fick vi den levererad. Malibu plåtisarna de säljer är märkta enbart Carthago och de är exakt samma plåtis som vi har. Med registreringsnumrets hjälp hittade de reservdelar. Samma tryckknappar på de stora Carthago som stod i hallen fast de sa att det inte var samma. De ville inte gå och titta efter heller. Vi har köpt 3 nya husbilar hos dem och kände oss nonchalant behandlade. Tilläggas bör att det var ingen av ägarna vi pratade med nu.

Även låsningen till kylskåpet fick vi tag på.

Tappat eller stulet galler. Vi var ute hela dagen med bilen och uträttade ett antal ärende. Upptäckte på parkeringen hemma senare på kvällen att ett galler saknades. Ringde runt till de närmaste husbils/husvagns firmorna efter ett nytt och höra om de hade hemma. Hymer Ängelholm hade på hyllan. Kunde hämta ett dagen efter, säljaren tyckte det var konstigt om det bara hade ramlat av, med över 30 års erfarenhet i branschen hade han aldrig hört talats om att det bara ramlar av. Men nu sitter ett nytt på Malibu!

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

En reaktion på “Saker går sönder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *