Blåfenad Tonfisk safari

Lyckades köpa en biljett till Tonfisk Safari på M/S Vike på Söndags eftermiddagen, det har varit fullbokat var gång tidigare jag tittat efter. Tidningarna har skrivit om att Tonfisken har kommit tillbaka i Öresund och man har kunnat se bilder på hur den hoppar i sundet. Jag tyckte det skulle vara intressant att se med egna ögon. Bara en dag innan fick jag höra av kompisar till sonen att de hade varit ute men såg inte en enda fisk. Inte bara det, det började regna när jag skulle gå till bussen för att komma ner till centrum av Helsingborg.

Regnet höll sig borta , det var många som skulle gå ombord på båten för att komma ut på sundet. Blev en gungig sjötur man fick hålla sig i ordentligt.

Förväntningarna var stora, många ögon riktade ut mot vatten. Många kameror i händerna för att kunna fånga den perfekta bilden. Fick någon en bild, det är frågan? Väntan blev lång, det såldes mycket Rød pølse med bröd och lök.

Men så plötsligt var det någon som ropade DÄR är en, men den missade jag, En liten stund senare kom nästa som hoppade upp över vattnet. Man såg hur vattnet kokade av ett fiskstim näbbgäddor. Men någon bild blev blev det inte! Får trösta mig med att jag lyckades hitta en mycket bra plats på trappavsatsen på styrbords sida på båten. Och att jag lyckades få se den blåfenade tonfisken på sundet. Såg några stim med tumlare som rörde upp vatten ytan.

Så var vi iland igen jag var nöjd med utfärden. Snopet att inte få någon bild när man har tre kameror med sig, får hänvisa till Internet där finns det många bilder. Bätre tur nästa gång!

Den Blåfenade tonfisken kan bli 3 meter lång och kan väga 500 kilo.

Mer information här

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

En reaktion på “Blåfenad Tonfisk safari

  1. Vilken härlig tur, visste inte att det finns tonfisk i ”sundet”. Som ledarna sa när vi var på valsafari från Andenes norr om Lofoten för många år sedan; Glöm inte att titta och njut så ni inte bara ser dem genom kameralinsen och det är nog sant hur kul det än är med fina foton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *