Hösten är här

Landborgspromenaden

Nu har jag kommit mig för att göra det jag tänkt på länge. Gå hela sträckan av Landborgspromenaden här i Helsingborg.

Tog bussen till Råå, tog mig vidare längs Råå-ån till Raus kyrka

Sträckan från Raus kyrka till Sofiero är ungefär 1,5 mil lång, kuperad med mycket trappor. Vid Raus kyrka har man dessutom möjlighet att vandra utefter Råå-åns dalgång med sin omväxlande omgivning.

På promenaden in mot stadens centrala delar passeras flera naturområden såsom Ättekulla, Ramlösaravinen och Jordbodalen. Efter Ramlösa kommer man in i södra stadsdelen av Helsingborg förbi lasarettet. Från Kärnan, Slottshagen vidare över Hälsovägen upp mot Vikingsberg och vidare mot Pålsjöskog och Sofiero. Utsikt över Öresund mot Danmark har man långa stunder på vandringen.

Vi har tagit det lugnt i Oktober inte varit ute och kört så mycket. Haft gäster, en kompis och en kusin på besök i några några dagar. Det har också varit återhämtning på grund av sjukdom. Själv har jag deltagit i matlagningen med gubbarna, ett återkommande inslag på hösten.

Månaden slutade med regn och att vi också fick lämna in husbilen på verkstad på grund av att Robotlådan slutade att fungera.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “Hösten är här

  1. Vilken lång och fin höstpromenad, i trakterna där Ingemars syster bor. Hon går ofta till Raus kyrka. Själva är vi dåliga på långpromenader, Märks när man måste plocka fram stavarna då benen strejkar. Vi har äntligen kunnat åka söder ut och det märks att kroppen mår bättre i värmen. Kul med matlagningskurs då kan Birgitta kanske få hjälp i köket. Ha det gott i vintermörkret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *