November

Månaden slutar i vinterskrud, kom mer snö och kylan håller sig kvar. Inte har det blivit någon skrivit här på bloggen, men dagarna tar slut ändå. Mycket har kretsat kring husbilen och tandläkaren har jag varit en flitig gäst där, hoppar att det mynnar ut i ett got resultat och blir färdigt nu i December. Avslutning på matlagningen med gubbarna i SPF har vi haft. Träffat vänner och barnens familjer barnbarn och barnbarnsbarn.

Funderar på om jag/vi ska fortsätta att blogga, men bloggen är ju samtidigt en dag bok. Man kan gå tillbaka och ser efter, det är ju i alla fall 14 år som jag har skrivit.

Vi fick lämna bilen på verkstan i Ekeby för reparation och service. Husbilen var det Robolådan (comfortmatic robot) som slutade fungera. Maskinförsäkringen gick ut i Maj var 8 års längd på den, så det var att gräva lite djupare i plånboken. Men nu är den som ny, och jag vet vad jag ska fråga vi kommande service om några år. Får förslag på tid för att montera på vinterhjulen från däckhotellet, så även i år.

Julmarknads tider vi har varit runt på några. Spritan här i byn har blivit populär välbesökt. Trevlig att detta område här i Ödåkra har blomstrat upp med mycket butiker och restaurang. Vi har en favorit Stenestad julmarknad som vi vill besökt vart år. Finns massor att åka på om man känner för det bara på denna sida av Skåne.

Birgitta och jag fick inbjudan till Blomsterlandet i Rydebäck där de hade arrangerat kransbindning. Man fick göra vilken dekoration man önskade. Vi deltog i den tidiga gruppen var en liten skara på 6 personer, gruppen efter var det 85 st anmälda, verkar vara populärt. Det är ett återkommande arrangerat fick vi oss berättat av de som varit med tidigare. Vi blev nöjda med träffen och det vi fick gjort.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “November

  1. Nog är det så att bloggen blir en bra dagbok. Förr skrev vi bara när vi var ute och reste men nu som pensionärer blir det även dagboksanteckningar när vi lufsar omkring på hemmaplan.
    Att tillverka julkramar är kul och något vi gjort för ett antal år sedan. Nu får vi inte ha kransar på dörren i hyreshuset p g a brandrisk.

  2. Problem med husbilen har vi haft och det kostar, men är behövligt, saker slits ut. Julmarknader är något jag saknar när vi är utomlands, men de spanska marknaderna får duga de också. Kransbindning verkar spännande och roligt.
    Visst känns det ibland jobbigt med bloggen, men det är, som du säger också en dagbok och bra för de som är hemma och kan följa oss på våra resor. Många gånger har vi pratat om något och haft delade meningar om var, när och hur, då har bloggen varit bra att ta fram och kolla. Den blir lite av en minnesbok och med bilder.
    Trevlig första advent önskar Maggan och Ingemar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *