Gåsagille

Lördag 16/12

Nu blev det av med  Gåsagille  även i år tillsammans med Kerstin hemma hos Eva & Gerry. Säger som förra året det måste inte vara Mårtensafton, smakar godare ju längre man får vänta. Förrätten hoppade vi i år men det blev Stektgås, gåslever, potatis, rödkål, brysselkål och katrinplommon, äpplemos och svart vinbärsgelé. Dessert som vanligt Skånsk äppelkaka med vaniljsås.

Vi har träffas sedan 1991 och haft Gåsagille, vi flyttade ner till Skåne 1984 snart 40 år sedan.

I år kom vi med alla på bild, tidigare har någon saknats som stått bakom kameran.

Kerstin hade bakat Struvor och rullrån och lite annat till kaffer blev en perifert avslutning på festkvällen.

Blev inte mycket bilder tagna när två av våra barnbarnsbarn var hemma hos oss och åt jullunch. Mamma var förstås med och även Mormor och Micke. Blev lite större manfall en vad vi hade tänkt oss. Vi saknade fem av våra kära som var sjuka eller upptagna av annat. Visst blev det mat över det blir det ju alltid, trodde att de så skulle äta mera barnen fick special spagetti och köttfärssås. Men när gröten kom fram sa Frans ”Gröt tycker jag om” lilla Ellie var inte sämre. Frans bjöd oss på hela sin repertoar av julsånger det var många. När blygheten släpper går allt bra.

Bra avslutning på en trevlig helg.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

6 reaktion på “Gåsagille

  1. Gåsamiddag med skånsk äppelkaka har jag bara ätit en enda gång (vi slapp svartsoppan). Det var riktigt gott!
    Så synd att det blev manfall vid julfirandet. Så har vi också haft och förra året satt vi själva på julafton då Lars hade covid. tänk i år var vi friska alla tolv när vi firade med mina barn med familjer, nästan kors i taket vid den här tiden på året.

  2. Låter gott med gåsmiddag, länge sedan jag åt svartsoppa, minns att jag tyckte det var gott men som sagt det var länge sedan. Det är många som är sjuka den här tiden, vi själva har precis blivit friska efter 3 veckors covid. Och nu har ena dottern insjuknat i halsfluss, ja man får se hur det blir till julhelgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *