Objuden gäst

Under de 23 år som vi har haft husbil så har vi varit förskonade från att ha möss i husbilen. Men nu hittade vi spår efter en objuden gäst, så vi plockade ut allt ur bilen och vi har kontrollerat i alla skrymslen. La ut lök och satt ut ättika och även några fällor, men ingen i fällan. Diskat och städat, vi har kontrollerat så gott som varje dag i veckan. Vi var ut med bilen den 3 februari så det har inte blivit mycket köra i vinter.

Här är det inga objudna gäster vid bordet!

Även i år är jag med ”gubbarna” i matlagningsgänget några har hoppat av på grund av ålder och hälsoskäl, så vi blev åtta stycken i vår. Vi gör så att vi turas om att hitta recept och köpa de ingredienser  som behöves. Finns inget tvång att delta med recept, vill man inte så är det inget hinder. Jag hittade recept på Skomakarlåda med Oxfilé, Rödvinssås och potatismos som jag tog med. Det var en maträtt som inte hade varit med i köket tidigare. Det är nog närmare trettio år som SPF här i byn har haft en matlagningsgrupp vår och höst.

En härlig tid vi går till mötes nu det växer och blommar i trädgården.

När jag lägger ut detta är det Skottårsdagen 2024 den 29 Februari.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “Objuden gäst

  1. Så härligt med snödroppar och krokus som blommar. Här uppe har vi inte mycket av detta än mer än i riktiga söderlägen. Möss har vi tagit några stycken den här vintern, trots att vi har röjt ur det mesta innan vi ställde in den och möss är inga önskade inneboende….
    Nu hoppas vi ni inte får fler besök!

  2. Jag ryser när jag ser möss och råttor, de är så ovälkomna och otrevliga. Sedan ett par år tillbaka har vi ”en utlånad kissemiss” som får mat av oss, som kommer och går och vill bli kliad på magen. Han har bevisligen tagit 4- 5 möss sedan vi byggde. Inne i garagen har vi inte sett det minsta spår.

    Trösta er med de vackra vårblommorna.
    Allt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *