Se upp

Ska man köra till Danmark ska man se upp innan man svänger in mot Köpenhamns city.

”Från och med 1 oktober 2023 är det inte längre tillåtet att köra in i miljözonerna i Köpenhamn, Fredriksberg, Odense, Århus och Ålborg med personbilar som inte har partikelfilter eller är minimum uppfyller Euro 5 normen.”

Vi har en dotter med familj i Köpenhamn och kör över och hälsar på. För att vara hundra säker så skrev jag till myndigheten och fick svar att bilen är godkänd för trafik i miljözonen. När vi vände hemåt körde vi genom centrum, såg inte en skylt om miljözoner när vi kom norr ifrån. Så det gäller att vara uppmärksam och tagit reda på förutsättningarna.

Denna skylten såg vi nästan med detsamma vi kom ut ut tunneln.

Vi var nyligen över bron till Danmark och för att fira vårt barnbarn 12 år, vi var först och spelade inomhusbangolf och där efter hem till dem på mat och tårta. En riktigt lyckad dag där nästa hela familjen var samlad.

Vi tog några dagar extra och såg oss runt på Själland. Danmark levererar verkligen med bra platser och serviceställen, man hittar många bra platser att övernatta på.

Parkeringsplads för autocamper i Ringsted vid badanläggning gratis att stanna för natten. Här är sex platser för husbilar med gratis el, för övrigt yta för personbilar som besöker anläggningen.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Se upp

  1. Vi läste om de här miljözonerna på någon husbilssida. Det var inga dåliga böter om man körde in där med icke godkänd bil.
    Så härligt att ni passar på att se er omkring när ni ändå åker över till Danmark.

  2. Danmark gör rätt, ta ut böter om man inte följer skyltarna. Som tur är så åker vi sällan in i städerna, om vi inte behöver. Tror vi bara har en 4. De har också många fina gratisplatser med tömning. Ungefär som i både Tyskland, Frankrike och Spanien. Här borde Sverige ta efter. Tyvärr ser nog Sverige och svenskarna mer till att tjäna pengar, på oss med husbilar. Trevligt med kalas för barnbarn, vi varpå ett för vårt barnbarnsbarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *