Utflykt

Utflykt till Armacão de Pâra tillsammans med Ingrid & Maths.  Vi cyklade utefter Algarveleden det är en cykelled från Sagres till Spanska gränsen.  Ca: två mil cyklade vi.

Untitled 1Untitled 2

Var och tittade i fiskehamnen. Där är det så att de drar upp båtarna på land i sanden med hjälp av en traktor och omvänt när de ska ut i vattnet och så puttar traktorn ut dem i vattnet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi blev sugna på lunch. Satt oss på restaurangen alldeles vid området där fiskarna håller till. Det blev grillade sardiner med tillbehör och en öl.

IMG_0690

När vi kom tillbaka till ställplatsen så var det samling kring grillen där man rostade kastanjer och drack vin.  Det var värdparet som bjöd på detta.  Det är en tradition att den 11 november provsmaka årets vin och äta rostade kastanjer till det. Det blev en dag tidigare pga. att värdfolket arbetar i morgon.

IMG_0704 IMG_0707 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visst var hundarna med på utflykten.

Untitled 3 IMG_0698

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *