Tragiskt

Silves

För ett år sedan på bloggen la jag ut bilder på hur fint det är Silves.

Promenaden gick förbi korkmuséet här i Silves som har varit stängt i några år nu. Tragiskt kan man tycka att det förfaller.

Jag var tvungen att googla på Museu da Cortiça de Silves. Fábrica do Inglês

Cork Museet i Silves, tilldelas priset 2001 som – bästa industrimuséum i Europa Och nu är risken stor att det försvinner för alltid. Det finns ingen finansiering till att driva det.

Här försvinner ett industrihistoriskt arv av Portugal som är världsledande på export av kork. Unika korkmaskiner och ett dokumentarkiv far illa. Här ligger pappren och gulnar och möglar om landets korkhistoria. En del av arkivet har flyttats i säkerhet till Faro undan vandalisering och inbrott. Kork var en stor industri i Silves i 150 år. Såg bedrövligt ut på insidan av gården.

Bilderna får berätta.

Untitled 3

Några gatubilder bilder kommer här.

Untitled 6

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

En reaktion på “Tragiskt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *