Kvar i Silves.

Birgitta och jag stannar ett tag till här på ”Bekvämligheten” i Silves. Vi väntar post ännu en gång. Många har kört här ifrån så det är inte alls så många husbilar som tidigare. Finns alltid plats för de som anländer på dagen. Igår kom det vänner hit, Claes & Gun-Britt som är på semesterresa här i Portugal. Det blev att vi tillsammans med dem gick och åt på vårt stamställe. Blir så väl mottagna på restaurangen. Som vanligt blev det autocampermenyn, 3 rätter + kaffe och ett glas portvin för 7,5 euro.

När vi lämnade restaurangen kom det ett sällskap på 12 – 15 personer in med en trumslagare och en som spelade ett instrument som jag inte vet vad det heter och en som bar en lykta i en klyka. De började att sjunga och spela.

Hörde mig för av värdinnan här på ställplatsen vad detta var.

Det är en gammal tradition när folk som inte hade det så bra ställt knackade på hos andra och sjöng och man fick en matbit, korv, vin, bröd e dyl. De här såg inte ut att ha det dåligt ställt men de fick några vinbuteljer i sin korg av krögaren. Sedan gick de till nästa ställe som var öppet. Hoppas att de fick en trevlig fest och att de bjöd med någon som inte hade det så gott ställt.

3 reaktion på “Kvar i Silves.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *