Vardag i Silves!

Här är det fortfarande mycket husbilar på ställplatsen. Även inne vid badhuset på ”friheten” har det ökat med husbilar. Vi är kvar på ”bekvämligheten”. Det har varit dåligt väder en längre tid men idag har vi haft hyfsat bra väder. Nu kom stolarna ut och det var många som satt ute vid sina husbilar. Idag kom det ännu en svensk bil in på ställplatsen, nu är vi nio bilar med svenska registreringsskyltar.

Vad har vi gjort idag? Ja, inte har det varit något hårt arbete  Det vanliga man måste sköta i och omkring husbilen. Umgås är inte alls arbetsamt Lilla My tar sin tid också. Birgitta och jag tog cyklarna in till Silves för att handla på eftermiddagen. Lidl och Continente  ja, båda affärerna var vi tvungna att besöka. På Continente är det fiskdisken som lockar. Träffade ett par svenskar på Continente som har hus här i Portugal. Vi kom överens om att sätta oss i cafeterian och prata en stund. Det kom fram att mannen var från Norrköping och att vi hade gemensamma bekanta. Bland annat en man (GK) som jag har jobbat tillsammans med i många år och som inte längre finns i livet. En trevlig stund tillsammans. Det är intressant att lyssna hur det är att leva och bo en längre tid i Portugal.

När vi kom hem var boulen i full gång men idag stannade vi vid husbilen. Satt oss en stund i solen. Tiden går fort så det  var snart tid att börja med maten. Kvällen tillbringade vi med att lyssna på en ljudbok.  Har även tittat i datorn, HD hade bl a en artikel om Beng i Örkelljunga. När jag var till affären hade jag Carthagojackan på mig så det var den som gjorde att svenskarna uppmärksammade oss.  

BiÖ

 

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Vardag i Silves!

  1. Låter härligt. Vi har hamnat i ett “regnstim i Marocco” Vet inte vad vi ska göra, o fortsätter detta blasket måste vi lämna landet. Vart vi sedan drar ???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *