Januari slut…..utflykt

IMG_0180

Denna vecka var Claes & Gun-Britt tillbaka hit till ställplatsen, kul att de kom hit igen. Vi passade på att hyra/låna (12Euro/24h) en bil ett par dagar så vi kunde köra på utflykt. Vädret var ”så där” på förmiddagen första dagen vi hade bilen. Dis och regn på eftermiddagen.  Monchique var målet första dagen, bland annat ville vi upp till utkiksplatsen.  Blåsigt och kallt var det och vi såg inget av utsikten i diset.  Det smakade bra med en fika i Monchique innan vi for vidare.

IMG_0399

De hade fällt ett par stora eukalyptusträd som låg utmed vägen.

Träd

Tog vägen förbi Autódromo Internacional do Algarve, racerbanan, och till Lagos där vi såg oss omkring.  Det var inte väder för någon promenenad i staden.

Till kvällen gjorde vi knytis och åt middag tillsammans med Claes & Gun-Britt i deras bil.

Dag två med bilen körde vi upp till Alté men först stannade vi i São Bartolomeu de Messines där jag plockade en cache när vi ändå körde förbi.  I Alté var vi kaffesugna så det passade bra att fika på resturangen i Fonte.  Alté är en mysig liten by med trånga gator som vi nu kunde köra igenom med personbilen. Visade även var husbilar brukar stå. Tittade in på kyrkogården i byn.  Det skiljer sig en hel del från kyrkogårdar vi har i Sverige.    

IMG_0413

Sen tog vi vägen över berget och körde mot Loulé. Ja, det var inte den närmaste vägen.  Här gick det verkligen upp och ned och med skarpa svängar. I Loulé såg vi oss omkring lite i gamla stadskärnan.  Vi var förra året där under karnevalen och då stod vi med husbilarna vid fotbollsarenan. I år är karnevalen i början på Mars. I Loule’ kunde vi sitta på utecafé och fika.  Vi beställde toast de var så gigantiskt stora (8 brödskivor/man) så vi var tvungna att be om en doggybag.  Frukosten dagen efter var räddad och det smakade bra även då efter uppvärmning i stekpannan.

IMG_0416

Många Svenska bilar är det nu här i Silves. Ställplatsen där vi står för 6 Euro/24h är för det mesta full. På vildcamping platsen innan badhuset var Polisen och körde bort bilarna. men i en vänlig ton.  De talade om att de inte ville ha husbilar på första parkeringen vid badhuset. Det har varit många som parkerat där nu i år.Besökare till badhuset och även fotbollsarenan har ingen plats att stå. Klart att badhuset vill att det ska komma folk dit och då är de tvungna att kunna parkera också. 

Hade även bilen inlämnad på verkstaden i veckan, jag har misstänkt ett framhjulslager. Ljudet har bara blivit värre var hundra på att det var på förarsidan som det var trasigt. Men det var på andra sidan så nu är det ordnat. Skit är att den första verkstaden inte undersökte ordentligt utan fick oss att köpa nya däck och de var inte speciellt billiga. Men nu blev inte lagerreparationen så dyr och nya fina däck sitter det även fram på bilen nu.  Känns skönt att ha det i ordning när det är en 400 mil att köra tillbaka hem till Sverige.   

Nu har vi även fått vårt paket som vi har väntat på i många dagar. Måste berömma personalen på posten här i Silves. Man blir känd så många gånger. När jag kom in och det var mycket folk så gick de och tittade i lådan och skakade på huvudet.  Det kan ta väldigt lång tid att expediera en kund. Har inte kommit underfund med vad de gör många gånger. Mycket kopierande och pratande är det och det är ofta någon som står på sidan om och pratar samtidigt de hjälper en kunden. Och man kan köpa böcker, leksaker, prydnadssaker och klockor mm där också.  

IMG_0430

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

En reaktion på “Januari slut…..utflykt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *