Quelfes

Verkstan

I tisdags vid middagstid började vi att köra mot Quelfes. Tog vägen genom Vilamoura och Quarteira också förbi ställplatsen. Där hade husbilarna flyttat ut redan för att lämna plats för marknaden på onsdagen.

I Vilamoura stannade vi till på lite olika ställen. Var in till en veterinärbutik och köpte en ny sele till Lilla My. Bra att kunna prova den på henne innan vi köper den.

Det var regnigt och blåsigt så det lockade inte direkt att vara utomhus. Ändå lyckades vi att hitta tre cacher. Fungerar rätt bra att använda programmet i mobilen att söka med.

Klockan var ganska sent när vi parkerade vid GPL-stationen i Quelfes. Gick upp till verkstaden av ren nyfikenhet och där träffade jag Inger & Lennart. Det är kända ansikte var man än kommer här i Portugal. Träffade även ett par norrmän som vi träffat tidigare men har glömt deras namn. Så nu var det bara att vänta till onsdagen för att köra in på verkstaden kl: 09:00 är det bestämt.

Vi behövde inte vänta utan klockan nio var det bara att köra in efter att norrmännen kört ut sin husbil som var färdig. Det har jobbats hela dagen med bilen spacklats och slipats om vart annat så när klockan var sex kunde de avmaskera efter lackningen. Så det blev en heldag här på verkstaden själv tog jag en promenad ned till byn Quelfes.

Lennart är utbildad i akupunktur så han gav mig en behandling för mitt onda knä, får se om det hjälper. Det var första gången som jag var med om akupunktur.

Inger & Lennart kom in till oss på kvällen i vår husbil. De hade med sig sällskapspelet Sequence och vi spelade några omgångar. Ett bra spel där man samtidigt kan prata. Fungerade bra att stå inne på verkstaden på natten.

På morgonen gjordes bilen färdig och så fick vi betala för utfört arbete. Vi är mycket nöjda med vad de har gjort. Den här verkstaden kan vi varmt rekommendera.

Vi sa på återseende till I & L och hej till killarna.

Vi körde mot Tavira och Santa Luzia. Något som vi blev besvikna på var Santa Luzia där vi känner oss hemma och upptäcker att många affärer har slagit igen. Bland annat kondiset så det blev inget kaffebröd köpt där.

Var inne på Continente i Tavira och sedan vidare till Vila Real de Santo António och ställplatsen där. Ställplatsen är mindre trevlig som en gammal soptipp som de fyllt ut med lite sand. 4,50 euro + 2,50 för el i 12 timmar. Dyrt.

Vi blev dock överaskade att det var en så trivsam stad med mycket liv och rörelse.

 

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Quelfes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *