Spanien

Nu har vi samma tid på klockan som hemma i Sverige för nu är vi i Spanien. Vi har påbörjat hemresan för att vara hemma i mitten på mars.

Vi lämnade Vila Real de Santo António fredag morgon och vinkade hej då till Leif & Solveig. Vårt slutmål för dagen var CAMPER PARK HUERTA DE MURCIA, det vi kallar Citronlunden. Bitvis väldigt vacker väg med Sierra Nevada bergens snöklädda toppar i horisonten och ängar med blommande mandelträd utmed vägen.

Vägen går genom Sierra de Huétor, man kommer upp på 1300 m höjd. Klockan blev kväll och mörkt innan vi var i Murcia. Så vi passerade staden i mörker, känns rätt skönt att man har kört där förr och känner igen platserna. Det var mycket trafik och folk i rörelse på kvällen i staden.

När vi kom fram till Citronlunden var ställplatsen överfull så vi parkerade på planen vid magasinet på vägen ner tillsammans med 2 andra bilar och övernattade där. Var inne på ställplatsen och pratade med ett par svenskar och de sa att många stod i kö för att komma in. Vi hade tänkt stanna över helgen där men redan tidig morgon fortsatte vi till Santa Pola för att försöka få en plats på ställplatsen där. Det var lördag och vi var i behov av WiFi vi har inte skaffat något eget än. Det är också tid för Birgitta att gå och ta sitt PK-prov och det gör vi smidigt i Santa Pola.

Man hör att det är fullbelagt på campingar och ställplatser överallt här utefter Medelhavskusten. När vi var här för två år sedan så var vi själva här på ställplatsen. Det har varit ett antal ägare/arrendatorer här. Nu är det en ny arrendatoror som har tagit hand om ställplatsen. En ung kille från Tyskland som var och besökte sina föräldrar här på ställplatsen i julas och då bestämde sig för att ta hand om ställplatsen. Nu är det fullbelagt står även bilar ute på gatan . 12 Euro/24 h. Priserna är något högre här i Spanien än i Portugal.

Igår lördag var det marknad i Santa Pola och den besökte vi förstås, inget handlat blev det. Vi cyklade runt i stan och såg efter om något ändrat sig sen förra våren. Vi besökte också Ove & Lizzy som står på Camping Bahia. Kul att träffas.

Tog ett par chacher här också.

Idag fick vi besök av vänner som övervintrar på La Colina i Albir. Odd & Dagny och hunden Bruno och ett par till som vi tyvärr glömt namnen på men som också var på La Colina förra våren när vi var på väg norrut. Men namn! Riktigt kul var det att de tittade förbi så vi fick prata en liten stund. Vi ses senare i Albir.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

2 reaktion på “Spanien

  1. – web page web: http://www.campercasablanca.com
    – Available reservation(reserve) from small form in web.
    – it parcels: 12 € to day. New area of car caravans and zone of encamped frees in Zeneta (Murcia). It parcels: 12 € to day.
    – barbecues, gas stove butane and plate, mini gymnasium, room of television and games, mini shop, laundry(laundry room), sinks, emptying of waste water, change of cylinders of propane or butane, woodland, playpark.
    – 120 available plots of 50m2 and zone of encamped frees. Available for stayed of groups of campers.
    – stop of bus in the entry to go to capital of Murcia at every hour of the day.
    – Near to beaches of san-Javier (15 km) for very nearby highway (0.5 km). Highway: Rm-1 Santomera – san Javier. Near to urban cores(nucleuses).
    -10.000 m2 to his disposition , places of 50m2. Construction in summer 2016, covered swimming pool, summer and winter
    – supermarket, restaurant, discount 0.10 €/litro in near gas station to clients of Camper park Casablanca.
    – direction(address): road f-16 Zeneta Murcia
    – coordinated GPS(GLOBAL POSITIONING SYSTEM): : 38°00’07.2″N 1°01’09.2″W
    38.002000, -1.019222
    – zone of mountain and garden near to the river sure (2 km) and 2 rails bicycle in plain, zone of hiking, a lot of Sun all the year round and tranquility.
    – opened 24 hours every day, continues surveillance. Telef. +34672 419 432

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *