Husbilsträff i Nordvästra Skåne 2005

Ej namngiven 2Helgen 15 -17 april träffades vi i Välinge bygdegård i Tånga by. Parkering ägde rum vid sidan av bygdegården. Det var 19 bilar anmälda till träffen. Gamla och nya bekanta kom ut ur bilarna, stämningen var på topp från första stund. Vädret var på vår sida bara några enstaka få droppar regn.

På fredagskvällen var det samling och vi blev serverade en meny med kött, potatisgratäng och tillbehör.

På lördagsmorgonen var många uppe tidigt. Många hade hundar med sig vilket Sten Larsson såg som sin uppgift att ta hand om. Vi fick en förevisning i hur det är på en hundkurs.

Under förmiddagen gjorde vi ett besök på Saltglaseringen i Höganäs med guidad rundvandring. Många tog också chansen att se sig omkring på Kullahalvön.

Klockan 15:00 var det återsamling i bygdegården med en bildvisning från en resa i Skottland av Tom Sjö, fantastiskt bra gjort. Och sedan ett föredrag om skånska dialekter som hölls av en skojfrisk fd lärarinna. Den timman gick fort och hela publiken blev delaktig i föredraget.

Åter dags för mat. Måste berömma ”Café Hjärtans Gott” för maten.

Söndag morgon, frukost och en efter en bröt upp hem till varsin destination.

Tack till Bengt i Örkelljunga, Hymer Center Ängelholm, Provia Helsingborg och Saltglaseringen i Höganäs som sponsrade med vinster.

Ej namngiven 6

 

Bild Saltglaseringen i Höganäs

Texten ovan var insatt i Caravanbladet efter träffen Birgitta och Jag anordnade 2005. 19 st husbilar var vi samlade den helgen i Tånga by.

Kom att tänka på denna nu när vi var på Husbilsklubbens träff på Wapnö Gård i helgen.

Foto Wapnö Runar Schmidt.

image

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

3 reaktion på “Husbilsträff i Nordvästra Skåne 2005

  1. Där var vi med. Kommer ihåg att den träffen var bra upplagd. Ett plus för oss var att vi vann ett höganäskrus. Anitha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *