Husbilsträff i Nordvästra Skåne 2005

Ej namngiven 2Helgen 15 -17 april träffades vi i Välinge bygdegård i Tånga by. Parkering ägde rum vid sidan av bygdegården. Det var 19 bilar anmälda till träffen. Gamla och nya bekanta kom ut ur bilarna, stämningen var på topp från första stund. Vädret var på vår sida bara några enstaka få droppar regn.

På fredagskvällen var det samling och vi blev serverade en meny med kött, potatisgratäng och tillbehör.

På lördagsmorgonen var många uppe tidigt. Många hade hundar med sig vilket Sten Larsson såg som sin uppgift att ta hand om. Vi fick en förevisning i hur det är på en hundkurs.

Under förmiddagen gjorde vi ett besök på Saltglaseringen i Höganäs med guidad rundvandring. Många tog också chansen att se sig omkring på Kullahalvön.

Klockan 15:00 var det återsamling i bygdegården med en bildvisning från en resa i Skottland av Tom Sjö, fantastiskt bra gjort. Och sedan ett föredrag om skånska dialekter som hölls av en skojfrisk fd lärarinna. Den timman gick fort och hela publiken blev delaktig i föredraget.

Åter dags för mat. Måste berömma ”Café Hjärtans Gott” för maten.

Söndag morgon, frukost och en efter en bröt upp hem till varsin destination.

Tack till Bengt i Örkelljunga, Hymer Center Ängelholm, Provia Helsingborg och Saltglaseringen i Höganäs som sponsrade med vinster.

Ej namngiven 6

 

Bild Saltglaseringen i Höganäs

Texten ovan var insatt i Caravanbladet efter träffen Birgitta och Jag anordnade 2005. 19 st husbilar var vi samlade den helgen i Tånga by.

Kom att tänka på denna nu när vi var på Husbilsklubbens träff på Wapnö Gård i helgen.

Foto Wapnö Runar Schmidt.

image

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på “Husbilsträff i Nordvästra Skåne 2005

  1. Där var vi med. Kommer ihåg att den träffen var bra upplagd. Ett plus för oss var att vi vann ett höganäskrus. Anitha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *