Upp i det blå!

Vädret idag har varit molnigt och en del regnskurar och så kom solen fram ibland men varmt och skönt. Framåt kvällen blev det riktigt fint. Fick möjligheten att flyga ja, följa med upp med ett mindre plan. Så i kväll när vädret var så fint tog jag chansen att följa med upp.

IMG_1372

Det är länge sedan jag var uppe i ett tvåsitsigt plan (40 år sedan) det var på den tiden man inte fick fotografera från luften.

IMG_0847

IMG_0839Jag hade önskemål att flyga upp till Dalhalla. Det blev ett varv runt dagbrottet i Dalhalla, fantastiskt att ha sett detta från luften. Det var en riktigt behaglig flygtur inte alls så guppig. Jag fick prova på att spaka själv en stund när vi svängde hemåt ut över Siljan.

IMG_0845

Vi står med husbilen på Siljansnäs flygplats där också Siljans Air Park ligger. Här finns en ”fly-in community” där personer från hela Europa byggt villor och hangarer till sina privatägda plan. De har taxbanan utanför tomten så det är bara att taxa ut på startbanan och iväg. Här semestrar man även med flygplan. Vi har Tyskar som bor i en stuga och har sitt plan parkerat bakom oss. I Europa finns det bara ett fåtal air-parkanläggningar än. I USA finns det Ca: 500 air-parker.   IMG_1346 - KopiaIMG_1350

6 reaktion på “Upp i det blå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *