Alla inlägg under mars 2013

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 31 mars 2013 18:15

Påskafton dukade vi långbord med övriga svenskar här +ett par norrmän och ett par tyskar. Varm eftermiddag och kväll. Satt ute länge på kvällen även efter mörkrets inbrott. Kändes mera som en svensk midsommarafton än påsk. Det blev en trevlig eftermiddag/kväll tillsammans.

 


Så har vi ställt om till sommartid idag.
Påskdagens morgon tog vi en extra lång promenad Lilla My och jag. Kameran var med för att visa er att här växer det ordentligt nu. Mycket blommor här omkring i trädgårdarna. Ett sista besök på marknaden i Albir blev det också.

 

 

             
Nu börjar alla packa ihop för hemfärd. Idag packar vi bilen för vidare färd norrut i morgon. Hoppas våren snabbar sig på att komma till Sverige så vi inte fryser när vi kommer hem.

 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 29 mars 2013 19:53

Idag var det boul. Vi har haft skiftande väder mulet och sol men varmt 22 – 23 grader.

Förberedels för morgondagen också.

Vår Lilla My har blivit så lugn ligger på gräsmattan utan att vi behöver koppla henne. Gräsmattan

är nyklippt så det är mjukt att ligga där.

Birgitta & Jag och Lilla My cyklade ned till stranden i Albir. Där var det mycket folk i rörelse.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 28 mars 2013 17:44

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 27 mars 2013 20:41

Idag var jag och tittade på HIF på förmiddags passet och även eftermiddags passet. Vi var tre Helsingborg ja nu var de två par från Hyllinge och så jag själv. Temperatur + 22 grader

Ej namngiven 2


HIF

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 26 mars 2013 21:10

Ja, HIF är här i Albir på träningsläger några dagar. Någon hade träffat och sett personer i gruppen och även talat med dem och fick reda på tränings tider. Så vi var upp till Alfàs del Pi fotbollsarenan, men inga spelade hittade vi. I eftermiddag var det flera spelare på stan och också jag mötte två spelare. Gick fram till dem och frågade var de förlagt träningen så i morgon ska vi kunna följa deras träning.

Upp till Alfàs del Pi är det uppför hela vägen på förmiddagen cyklade jag, på eftermiddagen tog jag Birgittas El-cykel visst är det skillnad. Passade även på att se på ställplatserna Orange Grove och Camper park Costa Blanca. Vi tycker att de ligger lite långt från stan. De är omgivna av stora apelsinodlingar. Apelsinträden blommar nu och doftar ljuvligt.

 


Vi hade +14,5 grader i natt och det var +21 i husbilen och vi har ingen värme på men öppna takluckor. Så nu är det behagligt och man ser på växtligheten att den exploderat. Kameran är med även på morgonen när Lilla My är ute på sin morgonrunda.

Idag blev det Bacallao till middag vi har ätit mycket fisk både i Portugal och nu i Spanien. Idag fick vi betala 4,5 Euro/kg och det får man inget Torsk för i Sverige.

 

 

LPG

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 25 mars 2013 20:34

Fick låna adapter till Spansk LPG tankning Så vi for iväg till Repsol i Alicante för att tanka. Hade både nya och gamla kopplingen med mig. Fick veta när jag var på plats att det gick att använda vilket som. Bra service och trevligt bemötande. Fråga hur mycket jag vill ha i flaskan en var tom och den andra var det en skvätte kvar i. 30 l och till en kostnad av 24.03 Euro. Bra pris. Detta ska räcka till hem resan.

Förutsättning för att tanka en flaska är att man har egen koppling med sig. Tack Odd

Vi forsatte till Santa Pola och marknaden där. Träffade många bekanta på marknaden. Var kvar ett tag stannade och fikade i husbilen innan vi vände tillbaka till Albir.


BBQ

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 23 mars 2013 20:50

När man tittade på vädret för idag så fanns det en risk för regn. Fast att solen skulle bryta igenom vid 16 tiden Nu blev det inget regn och solen visade sig en liten stund.

Det har varit förberedelse sedan i morse och kl 15 i eftermiddag var det BBQ här på

La Colina. Det blev två riktigt långa långbord det var många som hade anmält sig till detta. Gott och rikligt med mat var det och ett gott vin till detta också. Bra underhållning av flera här på campingen. Det var holländarna på campingen som arrangerade detta tillsammans med La Colina som en säsongsavslutning. Många vänder hemåt nu.

Vi träffar nya människor mest varje dag och idag träffade vi Lena i Lena & Jan blogg. Vi har läst deras blogg men aldrig träffat dem tidigare.  http://rullandeteamet.blogspot.com.es/

 

 

   

   

 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 22 mars 2013 20:13

Ja, nu är vi i Albir igen på La Colina. I onsdags lämnade vi Santa Pola tog vägen om Repsoldepån i Alicante men vi fick köra igen. De kunde inte fylla gasol för vi saknade adapter.

Vi hade bokad plats på La Colina med hjälp av Odd & Dagny.

Vi har varit ned till stan några gånger och vi har spelat boule och umgåtts ja, så är det. Så är man flera hundra mil hemifrån och träffar och spelar boule med några par från Hylinge i Skåne.

Cyklade en tur till Benidorm idag till Camping Roco men de vi sökte hade lämnat stället.

Vi har haft toppenväder i flera dagar, sol och varmt. Det bränner i ansiktet efter att vistats ute idag. Lilla My och jag tog en långpromenad förbi Los Limbos. Där är det tomt och igenbommat man undrar om de kommer att öppna ställplatsen igen.

HIF ska finnas här i Afaz de Pi vi gick förbi fotbollsplanen där lag brukar träna men det var inte HIF de som kutade runt där. Jag vet att Afaz de Pi har det som mål att hyra ut spelplaner till olika lag under vintern. Får se om man kan fånga en glimt av dem här.

På eftermiddagen kom Eva & Hasse från Korsnäs hit de är på väg till Barcelona för att möta upp ett barnbarn.

 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 19 mars 2013 22:23

”Vi åker till Elche idag” sa Birgitta ”eftersom jag hört ett helt år hur fint det är där.”

Förra året var jag där med Patrik, Åsa och barnen när de var nere, Birgitta mådde inte så bra den dagen så hon stannade hemma i bilen.
Bra väder med sol var det idag så det blev en bra utflykt. Något som gör att man kommer ihåg Elche är palmerna. Mer än 200 000 palmer finns det där.

Palm Grove i Elche erkändes av UNESC klassades som världsarv år 2000.

Mycket folk i rörelse. Det är helg idag i denna regionen av Spanien (Valencia, Murcia) idag så affärerna ärstängda. Det är även Fars Dag (San José)
Hittade en parkering nästan intill Palmlunden. vilket var något vi ville se. Vi gick tillturistinformationen, där startade också rundturståget. Vi kopplade av med en fika innan det var dax att äntra tåget.

Nu gick rundturen genom stan men också i palmlunden. Efter rundturen promenerade virunt i centrum.

Under rundturen såg vi något som kan liknas vid Svensk halmslöjd men här använder mangula palmblad. Vi letade oss fram till platsen där de satt och flätade palmblad och också sålde flätade alster och även färska dadlar. De gjorde stora fina flätade saker av palmbladca 1-1 ½ m höga till påskprocessionen. Semana Santa kallas påskveckan i Spanien. Det är en av de största och mest firade helgerna i landet.

När vi kom tillbaka till ställplatsen och tog fram stolar och satte oss ute, så gick solen i molnoch då blir det kallt så det var bara att gå in.

 

                                       

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 19 mars 2013 12:34

Helg idag här i Spanien. Vi är i Elche.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 17 mars 2013 12:54

Söndag och regn och vi är återigen i Santa Pola kom igår. Hann inte mera än parkera så fick vi besök av Hasse och Eva (Från Korsnäa Finland). Kul återseende vi fick bjuda på kaffe och vi satt ute och fikade. Jag hämtade mat från Kinesen igår. Det var faktiskt första gången jag var där och vi som har varit här så många gånger. De serverade stor buffé så jag plockade ihop och tog med hem. Allt var till belåten och mätta blev vi. Jag var inne på Camping Bahia en kort stund och hälsade och pratade med några bekanta.
Det är tid för Birgitta att ta prov och här har vi ett ställe som gör det smidigt och bra. Det har fungerat bra den här säsongen också med provtagningen på vår vistelse i Portugal.
Idag är det innesittarväder. Vi har pressat citroner och fryst in saften och apelsinjuice för att dricka. Jag bad om liteextra citroner när vi lämnade Citronlunden i Murcia. Så nu har vi så det räcker ett tag. Birgitta har bakat en kaka idag och jag tror att den har smak av apelsin och äpple.
Ställplatsen här är välbesökt ligger ett stycke från stan men med cykel och friska ben är man snart nere. Det är också mycket bra WiFi som ingår i avgiften.
Fick oss tilldelat ett kort om ”Hemhjälp” www.hemhjalp.com deras arbetsområde är från Benidorm i norr till San Pedro de Pinatar Murcia. Mycket Skandinaver som vistas och bor i denna region i Spanien Detta har funnits i många år här i Spanien. Här kan man få tolkhjälp och annan hjälp i akuta situationer. De samarbetar medNordiska Försäkringsbolag och SOS international och kommuner i Sverige mm.

Var första gången vi hör talas om detta.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 15 mars 2013 19:20

Så kom vi på marknad i år också i Alquerías. Det blev lite grönsaker handlat där idag.

Idag har det inte blåst så hårt sol från blå himmel. Så vi har vistats utomhus hela dagen och lapat sol. Bra väder för att bada Lilla My idag också så nu är hon fin.

Har varit några dagar här på Camper Park Huerta De Murcia. Har också beställt en säck citroner som vi ska pressa och frysa in. Gjort några dags utflykter bl a. till IKEA och Alcampo ett stor köpcenter i Murcia.

Nu är det tid för Birgitta att ta prov så vi åker till Sana Pola där har vi ett lab som kan ordna detta smidigt.

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 11 mars 2013 08:30

Tog ett ordentligt tag för att hitta sol. Körde upp till Murcia och Camper Park Huerta De Murcia. Vi följde kusten fram till Almería där vägen går längre från kusten och inåt landet. Här är det ett landskap med plasttält som används i odlingen av grönsaker. Naturen är rätt skräpig på stora delat av den sträckan med plast som blåst omkring.

Vädret i Murcia verkar vara skapligt men för stora delar av norra Spanien och de högre belägna delarna lovas snö. Nu stannar vi här några dag och åker dags turer i omgivningen.

 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 10 mars 2013 17:27

Inget vidare väder denna helgen. Här i Rincón de la Victoria på platsen vi står är det fyra HBK:are. Göran & Birgitta, Krister & Kerstin, Bengt& Lotta och vi. Det har kommit bilar även svenska men de körde i morse. Vädret har växlat mellan regn och stunder av sol. Vi satt ute i solen en stund på eftermiddagen men så fort ett moln skymmer solen så blir det kyligt. Det har varit mycket folk i rörelse som promenerar med och utan hundar, joggar, cyklar och kör bil. Leker på playan med sina hundar.

Igår var vi fyra par som var ute och åt på en Kinarestaurang, en i gänget fyllde 75 år. Vi grattade med sång och hurrarop.

Redan i fredags när vi kom så fick vi berättat att på söndag är det ett ställe här som serverar grillade revben vid två-tiden. Så i idag var jag till baren som serverade detta och tog med hem till husbilen istället för att sitta på restaurangen/baren med risk för regnskurar. Rikligt med mat fick vi. Det var mycket folk som kom och ville äta på restaurangen. Hörde att de hade anknytning till Sydamerika. Mycket gott smakade det och orenligt mätta blev vi.

 

 

           

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 8 mars 2013 20:28

Vaknade till en dag i San Pedro de Alcántara med sol. Fyllde lite vatten innan vi körde vidare. Körde till Benalmádena där vi stannade och fikade. Ringde Nisse & Karin det visade sig att de var i Fuengirola så vi vände och körde tillbaka dit. Marknadsplatsen i Fuengirola 36°32’56″N 4°37’10″W. N & K kom ned så vi fick hälsa och prata en stund. Det får bli längre nästa gång de var fullt upptagna med tre andra par som var på besök.

Körde tillbaka till Benalmádena N 36 34` 53,4″ W 04 32` 11,7″ ingen plats för större bilar för trångt tyckte vi. Vi körde vidare utefter kusten. Körde förbi några platser. Det fanns en i Torremolinos 36°38’53″N 4°28’30″W ingen höjdare men nära till stranden det stod ett antal husbilar där. Vårat mål för dagen blev Rincón de la Victoria 36°42’46″N 4°16’11″W en plats alldeles vid stranden. Välbesökt verkar den att vara också för här var det nästan fullt. 4 svenska bilar till alla medlemmar i Husbilsklubben.se

Det blev ca:14 mil idag.

Många vindsurfare håller till här också med sina skärmar.

Stannar här i helgen nära upp till stan där det mesta verkar finnas.

Sol kusten stämmer bra det är mycket folk och bebyggt hela vägen utefter stranden. Mycket Skandinaver träffar man också här.

 

 

                 

 

Några glada Norrmän tjoade på oss när vi stannade för att släppa över dem på övergångsstället. Disciplinen attstanna vid övergångsställengäller här i Spanien. I övrigt så skiter spanjorerna i stoppskyltarnanär de kör bil.

 

Marknadsplatsen i Fuengirola

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 7 mars 2013 21:53

 

Vaknade till en regnig dag och det såg inte ut att bli bättre under dagen. Vi blev hämtade kl halv tio av Lars & Gunborg. Kom överens om att åka upp till Ronda. Regnet och blåsten tilltog när vi klev ur bilen i Ronda. Ravinen under den gamla bron var en mäktig syn. Gick vidare till tjurfäktningsarenan Plaza del Toros, den äldsta, största den öppnades 1785 och är den vackraste i Spanien. Här skrevs också den moderna tjurfäktningens regelverk.
Vidare körde vi ned till Marbella där vi blev guidade runt i stan. Lunchade vid Apelsintorget i gamla stadskärnan vi gick också en sväng ned till strandpromenaden. Avslutade med kaffe och hembakade bullar i deras fina lägenhet.
Tack för en trevlig dag.


Plaza de los Naranjos

 

               

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 6 mars 2013 19:58

I natt regnade det ordentligt så det blev en blöt morgonrunda med Lilla My. Efter vi sagt hej till Bengt & Lotta körde vi tillbaka till Repsolmacken där de har självtvätt (Lavomatic). Den här gången var det inte bilen utan kläder vi behövde tvätta. Bilen behöver nog också en genomgång men det får bli senare. Två tvättmaskiner 4,5 Euro/st Tork 3 Euro En timme och tio minuter senare kunde vi vika och lägga in det tvättade i skåpen igen.www.lavomatic.es

Solen kom fram och temperaturen steg till +21 grader. Vi ställde in GPS:en på San Pedro de Alcántara men när vi närmade oss så visste den inte hur den ville ha det. Visade sig att de byggt en tunnel som inte var med på kartan. Så vi körde en mil för långt. Stannade och kollade kartan passade på att ringa ett par vänner som bor i Marbella. Vände tillbaka och till slut kunde vi köra efter skyltarna. Playan var tom på bilar men några gator längre upp stod många bilar parkerade. Polisen hade tydligen haft synpunkter vid playan men vatten fanns att hämta på flera platser utefter strandvägen.

 

 

 

   

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 5 mars 2013 21:18


                             

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 5 mars 2013 20:50

Vädret var bättre idag till och med lite sol blev det. Men alla vädersajter visade inte sol. Men vi gjorde oss klara för att promenera genom gränsstationen. Passen var med och dem fick vi vifta med inte mer. Sightseeing bilarna stod på rad och väntade och vi fick förklarat turen och ett pris 56 Euro för två och så var vi på väg. Det var högertrafik, omläggningen var år 1969. Taxin körde upp på berget till en utkiksplats, det är inte så lång över till Afrika, Marocko. Vi gick i gångar inne i berget där vattnet droppade från taket och tittade på gamla kanoner. Apor på vägen och på bilarnas tak, ja, det var gott om apor. Slutade med lite rundvandring i city och med lunch innan vi gick tillbaka till Lilla My som väntade i husbilen.

 

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 4 mars 2013 22:02

Regn i massor så vi kom inte till Gibraltar idag. Det ända vi har gjort idag är att skaffa sim-kort……inte för att det regnar utan till internet så nu har vi internet igen. Hittade affären igår så vi hade bara att gå rakt på dem idag. Hjälpsam personal pratade engelska men klagade på att hon var dålig på engelska men då är vi jämställda tänkte jag.

Tidig förmiddag kom polisen och hade synpunkter på att vi ockuperade parkeringen. Vänligt och bestämt visade de att vi skulle köra därifrån. Under helgen kan det var OK att parkera kanske men inte vardagar. Många personbilar som cirkulerade in på denna parkeringsplatsen och fick åka vidare. Så nu har även vi varit med om att polisen säjer ifrån. Husbilen tar stor yta och är det flera som parkerar så blir det ingen plats över för personbilarna. Vi flyttade oss till en närliggande stor parkeringsyta där även lastbilar parkerade men ändå nära centrum och passkontrollen 36 09 29 N 05 20 37 W.

Idag har det varit att sitta och mysa i husbilen läsa, umgås och surfa på internet.

 

Gibraltarklippan i kväls belysning. Många husbilar uppstälda ikväl och under dagen.

               

Av Nils-Åke & Birgitta Hansson – 4 mars 2013 14:25

28/2

Mot Spanien
Lämnade Santa Luzia körde mot Spanien vårat mål var El Rocio. Vädret var växlande vi fick regn när vi körde, men vi hade sol också. Först var det tänkt att vi skulle fylla gasol efter gränsen till Spanien. CEPSA 37 13 53N 07 23 54W fyller LPG gasol men det var stängt iden 28/2. Helgdag i Spanien idag? Men nu har vi varit där så nu hittar vi bra nästa gång. VI hade sällskap med Bengt-Uno & Lotta till sandstaden, El Rocio. Vi strosade runt i stan kallt i vinden men solen värmde bra. Här är gatorna inte asfalterade. Många ryttare och hästvagnar har vi sett. Många hade hittat hit idag. Liv och rörelse, barer och restauranger och affärer lockade med sitt utbud här också. Vi hittade en plats att parkera på tillsammans med ett antal husbilar nära centrum.
1/3
El Rocio

Fredag tillbringade vi i El Rocio tillsamman med B & L. Blå himmel och sol en härlig dag. Mycket folk i rörelse både till fots och till häst. Vi tog en rundtur med en av alla hästskjutsar som stod på rad väntade. Fick se delar av stan där vi inte annars hade gått. Hittade även affären som låg inklämd bland bostadshusen. Välsorterad affär med chark och fiskdisk. Vi satte oss på en bar för att få lunch. Beställde baguetter med skinka men blev serverade ost, så det fick hon komma med nya. Min engelska sa servitrisen men lika glad för det. Bra smakade det också när man är hungrig.
Vi parkerade på planen vid sidan om Lokalpolisen och Hotellets information. Lugn plats. Det har växlat med antalet husbilar på platsen. Som mest var vi 6 st. Färskvatten finns bara några hundra meter från platsen.
2/3
Spansk Gasol
Vi har en Spansk gasolflaska i husbilen men nu var den tom. Trodde att det var enkelt att att bara byta flaska men så enkelt var det inte. Körde efter en lista på Repsolmackar och depåer där man kan fylla i Spanien. Men listan var nog inaktuell. Stängda platser och platser med bara butan vid tankning och inga propan flaskor. Vi hade i stort gett upp att hitta gasol då vi körde förbi en mack med flaskor med svart rand (propan). Och ett trevligt bemötande så nu har vi en flaska propan. Kunde även fylla på SIM-kortet för internet på macken.
Ikväll står vi utefter havet i trakterna kring Conil de la Frontera. I samhället var det motorcykelträff så vi valde att flytta ut mot playan. Lördagskväll och vi sitter och tar det lugnt i husbilen och lyssnar på bruset från havet.
3/3
Mot Gibraltar
Varm natt 11 grader så någon värme behövde vi inte ha på. Restaurangen nere på stranden hade öppet till klockan tre så lite svag musik hördes ända bort till oss.
Vaknade till en småregnig och grå dag. Vi bestämde att hålla oss utefter kusten ned till Tarifa. Åkte genom nationalparken ( P. Nat. de Breña y Marismas Barbate ) där pinjeträden växte tätt utefter vägen. Vidare genom öppet landskap med mängder av vindkraftverk och ett landskap med betande tjurar. Genom Algeciras som är utpost till Marocko och vidare mot La Linea där vi hittade en plats att stå på över natten.
Grusplanen närmare passkontrollen till Gibraltar är stängd men längre ned på gatan finns en parkeringsplats. I kväll står 10 – 12 husbilar här. Bengt och jag gick upp till passkontrollen för att informera oss ang. morgondagens besök i Gibraltar.

 

 

         

 

Det här inlägget postades i Gamla bloggen av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 75 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *