Gammelstads kyrkstad

Ikväll stannade vi Gammelstads kyrkstad finns med på HBK-lista N 65,64833, E 22,02847.  Här är vi inte ensamma ikväll verkar vara en populär plats. Här på sidan av “Turistinfo” med souvenirbutik
IMG_2725

1996 upptog UNESCO Gammelstads kyrkstad på listan över världsarv. I Gammelstads kyrkstad finns Norrlands största medeltida stenkyrka från 1492. Gammelstads kyrkstad är idag världens största och bäst bevarade kyrkstad med mer än 408 kyrkstugor grupperade kring Norrlands största medeltida stenkyrka.

IMG_2719

När vi kom så var det veteranbilsträff på torget.

IMG_2721

De är inte så stora stugor men som övernattningsplats räcker det gott till.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

En reaktion på “Gammelstads kyrkstad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *