“Kul för alla grabbar”

Idag var vi ute på ett eget ÄRT-safari på Kullahalvön i trakterna Väsby & Nyhamnsläge.  Våra gamla hemtrakter! I år har arrangerar inte Findus någon ärtsafari. Kan bero på att skörden är sen och allt regnande.

20150730_103139

Våran Patricia jobbar i en förtrupp som kollar upp mognadsgraden på fälten. Anton hennes sambo kör en av tröskorna i år. Så vi var ute och tittade och hälsade på Anton på hans skift. Både  Anton & Patricia fick jobb på Findus den här säsongen så de kom hem från Australien enbart för detta.

Ej namngiven 4

Som alla pojkar så gillar jag också stora maskiner. Här sitter jag i tröskan det är ett extra säte i den för passagerare. Det går inte fort ca 3 km/h. Här har “vi” öppnat ett nytt drag på det stora fältet. De är helt uppstyrda efter vad fabriken kan ta emot och vilken sorts ärtor det är.

20150730_105427

Tanken i tröskan fylldes fort. Traktorn kommer upp jämsides av tröskan och bandet fälldes ut. Tömningen påbörjades.

20150730_113549

Här töms ärtorna över på lastbilen. Ärterna transporteras från fält till fabrik med lastbilar som avgår ca en gång i halvtimmen. Ärtorna skulle vara frysta inom 2,5 timmar från det att de är tröskade.

3 reaktion på ““Kul för alla grabbar”

  1. Detta skulle jag gilla att vara med på. Pappa hade bara en Volvo T 22 med fotogen & startbensin. Jag tycker det är intressant med stora moderna jordbruksmaskiner. Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *