“Kul för alla grabbar”

Idag var vi ute på ett eget ÄRT-safari på Kullahalvön i trakterna Väsby & Nyhamnsläge.  Våra gamla hemtrakter! I år har arrangerar inte Findus någon ärtsafari. Kan bero på att skörden är sen och allt regnande.

20150730_103139

Våran Patricia jobbar i en förtrupp som kollar upp mognadsgraden på fälten. Anton hennes sambo kör en av tröskorna i år. Så vi var ute och tittade och hälsade på Anton på hans skift. Både  Anton & Patricia fick jobb på Findus den här säsongen så de kom hem från Australien enbart för detta.

Ej namngiven 4

Som alla pojkar så gillar jag också stora maskiner. Här sitter jag i tröskan det är ett extra säte i den för passagerare. Det går inte fort ca 3 km/h. Här har “vi” öppnat ett nytt drag på det stora fältet. De är helt uppstyrda efter vad fabriken kan ta emot och vilken sorts ärtor det är.

20150730_105427

Tanken i tröskan fylldes fort. Traktorn kommer upp jämsides av tröskan och bandet fälldes ut. Tömningen påbörjades.

20150730_113549

Här töms ärtorna över på lastbilen. Ärterna transporteras från fält till fabrik med lastbilar som avgår ca en gång i halvtimmen. Ärtorna skulle vara frysta inom 2,5 timmar från det att de är tröskade.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

3 reaktion på ““Kul för alla grabbar”

  1. Detta skulle jag gilla att vara med på. Pappa hade bara en Volvo T 22 med fotogen & startbensin. Jag tycker det är intressant med stora moderna jordbruksmaskiner. Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *