Till Småland

Nu när vi gick med i Caravan Club igen så fick vi två gratis nätter i Smålandssektionen. Vi valde Figeholm har aldrig varit där. Men någon CC-camping finns inte där längre. Inbjudan var dåligt uppdaterad det är två år sedan den försvann.  Men vi blev kvar och jag tänkte inte på att där finns även en ställplats vid marinan. Klockan var mycket och vi strandade så det blev Figeholms Konferens Center, platsen ligger naturskönt. Kom ett meddelande på kvällen att det var dukat kaffe kl 10:00 dagen därpå hos husbilsvänner inne i Figeholm.  Det blev ett par trevlig timmar. Kul att ses igen.

20150813_172431 - kopia_Fotor_Collage

Så kom vi till Timmernabben CC-camping och där hittade vi en plats som vi trivdes med. Här är de flesta säsongscampare. Anläggningen är fin och här anordnas det aktiviteter, det var kräftskiva på lördagskvällen. En kurs i Hjärt-lungräddning på lördagsförmiddagen.  Kräftskivan avstod vi men på kursen var jag med. Fick en repetition och även mycket nytt. Tråkigt nog så var det inte så stor uppslutning. Något som jag har sett tidigare men aldrig använt var defibrillator-hjärtstartare. Här fick vi använda den praktiskt på dockorna, intressant.

20150815_125508_Fotor_Collage

På väg söder ut stannade vi till vid brofästet till Ölandsbron. Kalmar välkomnar husbilarna med en gratis ställplats. Platsen var verkligen välbesökt. Här träffade vi husbilsvänner också. Lilla My fick prova en cykelmössa som Madeleine hade stickat.

20150816_132013_Fotor_Collage

Hösten närmar sig skördandet är i full gång men även höstsådden.

20150816_153725

Vi stannade till vid Fridafors Fritids Center sen eftermiddag. Vi visste att Husbilen Ellen var där så det blev en trevlig kväll med mycket prat. Fin ställplats vi var tre husbilar där. Här finns det även tillgång till faciliteter och även El mot betalning.

20150817_074454_Fotor_Collage

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

2 reaktion på “Till Småland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *