Ut till Fyren

Första stoppet idag var en kinesbutik så att småtjejerna kunde köpa solglasögon. Sedan vidare till Cabo de São Vicente med fyren på den sydvästligaste punkten i Europa var första dagens utflyktsmål med Linn, Björn och barnen.

20160222_150900

Fortaleza de Sagres besökte vi på insidan också.

Ej namngiven 3

Den stora cirkeln tros vara en kompassros.

20160222_164745

Det var många fiskare på klippbranten. De sitter längst ut och ibland har de t.o.m klättrat ned en bit. Det är ca 40 m till vattenytan.

Ej namngiven 5

Fåglarna var orädda där man kom dem nära.

Ej namngiven 2

Havet och vågorna fascinerar. Havet var till synes lugnt men ändå var vågorna höga när de närmade sig klippan.

20160222_164255

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Vi med Bloggen ”Husbil och resor mm” är Nils-Åke & Birgitta i har uppnått en ålder på 73 år. Har lämnat arbetslivet bakom oss, Husbilarna har rullat i Norden och Baltikum och Europa & Iberiska halvön även södra England. Övervintrings resor till Portugal 5 – 6 månader första resan stannade vi i Spanien. Husbilsresandet har verkligen berikat oss både med upplevelser och bekantskaper. Bloggen startade den 30 juni 2009 lite som på skoj, det är väl fortfarande kul. Kan man sedan berätta och sporra andra till att upptäcka platser, det vet jag att bloggen har medverkat till. Får se hur framtiden och hälsan tar sig ut, men tanken är att fortsätta att skriva om det så bara blir för oss själva i familjen. Köpte vår första husbil 2001 har sedan dess haft 4 olika husbilar. Idag har vi en Malibu plåtis som vi köpte 12 maj 2015.

4 reaktion på “Ut till Fyren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *