Semestern…….2006

fortsätter på detta tema med tidigare semesterresor!

Ingen NCT träff detta år.  Semestern började med att vi körde tillsammans med Göran & Kerstin upp till Bohuslän.Så kustnära som vi bara kunde köra, i Göteborg kom vi in på smågator. Men vi kom över Götaälv till slut och vidare upp till Marstrand. I  Marstrand tog vi cyklarna på färjan till Marstrandsön. Det var fin cykelbana till att börja med som tog tvärt slut  och så var det bara att släpa cyklarna över berget. Men runt kom vi! Sedan upp till Karlstens fästning där fick man fin utsikt över samhället och fastlandet ingen guidad rundtur denna gången.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

MINOLTA DIGITAL CAMERA Foto NÅH

Vidare körde vi till Smögen här var det räkor och krabba som gällde. Vi parkerade lite före bron i Kungshamn och cyklade in till Smögen. Lite norr om Smögen skildes våra vägar K & G körde vidare i Bohuslän och vi körde till Trollhättan.

Collage_Fotor

IMG_2213

Träffade vår dotter Linn och dotterdotter Mikaela i vid slussarna i Trollhättan och fikade och köpte glass.

IMG_2280

Mora har vi varit många gånger så även detta året. Står och tittar rak in i Vasaloppsmålet.

IMG_2296

Tog sikte mot Höga kusten, besökte Thailändska paviljongen i Ragunda , kallas även för King Chulalongkorn Memorial . Lite udda byggnad i det Svenska landskapet men väldigt prydligt. En annan sevärdhet var Döda Fallet.

Ej namngiven 4

Ej namngiven 3

Vi parkerade på norra sidan av Höga kustenbron på parkeringen vid restaurangen. Där var vi inte den enda husbilen. På kvällen var det musikunderhållning under bron som vi var nere och lyssnade på.

IMG_2474 IMG_2482

Fortsatte upp mot Haparanda där vi stannade på campingen på Finska sidan i Torneå (Tornio)  Fortsatt upp på finska sidan stannade vid Kukkolaforsen och fikade.  Gjorde en hel del stopp utefter vägen mot slutmålet. Vårt mål var  Karesuando  när vi var i dessa trakter för två år sedan så körde vi inte dit.  Var till Karesuando  i början av 60-talet så jag ville återse platsen.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

MINOLTA DIGITAL CAMERA Foto NÅH

Ej namngiven 2

I detta stora gula hus hälsade jag på en Påsk någon gång i början av 60-talet. Då var det nomadskola/internat för samebarnen. Hälsade på en bekant som var lärare på skolan. Var en fantastisk upplevelse som jag kan tänka på än idag. Vi tog in på Karesuando camping. Ägaren till campingen var vaktmästare på skolan på 60-talet kom vi fram till, av honom fick jag två renskinn och torkat renkött med mig hem minns jag.

IMG_2602

Här har vi cyklat över bron till Finland och tillbaka!

Ej namngiven 1

Ishotellet i Jukkasjärvi, världens första hotell byggt av snö och is. Ja, nu var det inte så mycket snö när vi var där så något hotell byggt i snö fick vi inte se men i fryshuset hade de bevarat isskulpturer och istavlor. Givetvis fanns det en isbar. Vi fick en guidad visning av utställningen i fryshuset och tillverkningen av isglas. Från baren som är byggd i enbart is serverades en alkoholfri variant  i isglas .

MINOLTA DIGITAL CAMERA

MINOLTA DIGITAL CAMERA Foto BBH

IMG_2633

Collage_Fotor

Vidare till Kiruna där körde vi direkt till Luossabacken och parkerade för natten

IMG_2700Kiruna i kvällssol med rådhuset och Luossavaara i bakgrunden. Här blir det inte mörkt någon gång den här årstiden.
IMG_2699Rådhuset 
IMG_2731

Ner under jord och besöka LKAB  gruvan var ett måste för mig. Birgitta är inget för sådana äventyr. Här var det torrt och tillrättalagt för guidade besökare.(Inte alls som i Malmberget) men ändå intressant det är två helt olika malmbrytningsgruvor.

IMG_2714

IMG_2710

Sedan bar det av söderut och några mil före Östersund  hamnade vi i en riktig hagelskur vi var tvungna att stanna utefter vägen. Blev alldeles vitt på marken med drivor av hagel.

IMG_2800

Storsjöodjuret visade sig när vi kom till Storsjön och stannade på Frösön

IMG_2802

Semestern avslutades på Vikbolandet med att fira Evas födelsedag. Innan vi fortsatte hem till Helsingborg.

Det här inlägget postades i Vår vardag...... av Nils-Åke & Birgitta Hansson. Bokmärk permalänken.

Om Nils-Åke & Birgitta Hansson

Birgitta och Jag Nils-Åke är 48:tor Har kuskat runt i Sverige och Norge med husvagn i 15 år innan vi köpte vår första husbil. 2001 vår första och nya husbil och sedan har det följts av tre andra. Nu köpte vi en Plåtis Malibu 2015 eftersom Carthago är favoriten. Tog pension 2010 vid 62 år efter nästan 45 år i arbetsliv inom tillverkningsindustrin. Husbil och Resor mm firar 10 år som blogg i år 2019. Ett decennium har förflutit sedan första inlägget 3/6 2009. Mycket resor har vi gjort. Nordkap till Sagres även södra England, iberiska halvön har vi set oss omkring. Fem övervintringar i Portugal 5 - 6 månader har det blivit. Men finns mycket mer att upptäcka.

5 reaktion på “Semestern…….2006

  1. Vilken härlig resa ni hade och den påminner lite om den vi gjorde 2010 då vi också besökte Frösön för vidare färd mot Umeå och Döda Fallet, senare även Höga kusten. Visst är det roligt att kolla var man varit på semester för några år sedan.

  2. På den parkeringsplatsen i Kiruna, har vi också sovit en natt, på väg till Nordkap. På morgonpromenaden med vår Brownie, hittade jag en förvirrad kvinna uppe i backen, som frågade efter “Bästa vägen till Finland”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *